Loomad ja linnud, kes sobivad hästi lemmikloomadeks

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Lemmikloomadest rääkides mainitakse tavaliselt kasse, koeri ja vahel ka närilisi. Tegelikult on aga veel loomi ja linde, kes sobiksid väga hästi lemmikloomadeks.

Huff Post tõi välja viis looma ja lindu, kellest saaks head lemmikud.

  • Kanad
Press Association Images
Press Association Images Foto: Chris Radburn/PA Wire/Press Association Images

See võib kõlada üllatavalt, aga selleks, et kanu pidada, ei pea tingimata elama suures farmis. Kanadel on vaja ringi liikumiseks küll ruumi, aga neid on võimalik pidada ka linnatingimustes. Kanade toidule ei kulu väga palju raha, sest kanad armastavad süüa aias leiduvad putukaid. Lisaks sellele võid neile pakkuda kuivanud saia, juurviljade koori jne. Oluliseks boonuseks on, et kanad munevad.

  • Papagoid
Caters News Agency
Caters News Agency Foto: /Caters News Agency

Kui tahad lemmiklooma, kes elaks väga kaua, siis võiksid kaaluda papagoi võtmist, kuna need tegelased võivad elada kuni 80 aastaseks. Kui papagoil on piisavalt suur puur ja palju värskeid puuvilju ja vett, siis on ta õnnelik ning kiindub sinusse kiirelt. Papagoid on ka väga värvikad kaaslased, seda nii värvikireva sulestiku kui ka häälitsuste poolest. 

  • Tuhkrud
Sipa USA
Sipa USA Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Kui soovid keskmisest energilisemat lemmiklooma, siis sulle võiks sobida üks ulakas tuhkur. Need väiksed loomad on väga energilised ja nendega saab palju nalja. Tuhkur võib olla väga temperamentne, aga kui teda treenida ja õpetada veidi rahulikumalt käituma, siis on ta väga uudishimulik ja tore lemmikloom.

  • Tšintšiljad
Reuters
Reuters Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Need Lõuna-Ameerikast pärit pisikesed loomad on niivõrd armsad, et kui sa ühe kätte võtad, siis ei taha sa teda enam käest ära lasta. Tšintšiljade karvkate on väga tihe, sest ühest karvanääpsust võib tulla kuni 80 karva. Tšintšiljade hooldamine on üsna lihtne, sest need loomad ei vaja väga palju ruumi ega ka toitu. 

  • Minisead
AFP
AFP Foto: BRITTA PEDERSEN/AFP

Minisead on tavalisest seast väiksemad, targemad, puhtamad ja neid on üsna kerge treenida. Minisiga võib mõnes mõttes võrrelda koeraga: see loom vajab tervislikku toitu ja regulaarset liikumist, et olla hea tervise juures ning miniseaga saab käia väljas jalutamas samuti nagu koeraga. Minisiga vajab üsna palju tähelepanu, seega kui sul pole midagi selle vastu, et sinu elu hakkab suuresti keerlema ümber lemmiklooma, siis võib minisiga olla just sinule sobilik lemmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles