Austrias kahtlustatakse kassiröövli tegutsemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Loomade päästekeskuse töötajad kahtlustavad, et Austria Frauenkircheni linnas võib olla tegev kassiröövel, kuna kahe päeva jooksul on regioonis kadunud enam kui 50 kassi, vahendab The Local.

Umbes 40 kadunud kassidest on kodukassid, ülejäänud arvatakse olevat hulkuvad loomad. On võimalik, et kassiröövel piinab loomi, kuna mõned kassid on koju naasnud raskelt vigastatuna.

Kuuel juhtumil naasid kassid koju murtud jalaga, mis loomaarsti sõnul oli selgelt tingitud löögist, mitte kaklusest teiste loomadega või kokkupõrkest autoga. Kaks kassi olid saanud vigastusi loomapüünistest.

Burgenlandi loomapäästjate ülema Otto Bierbaumi sõnul on kohalikud hirmul, et mõned kassid on tapetud, kuigi selle kohta hetkel tõendeid ei ole.

«Mulle helistasid algul Frauenkircheni elanikud, kes teatasid kadunud loomadest,» sõnas Bierbaum kohalikule ajalehele BVZ. Peale teemakohase facebooki-postituse on ta saanud üha rohkem teateid sarnastest intsidentidest.

Seni ei ole loomaomanikud politseile avaldusi esitanud, mis tuleneb hirmust, et röövel võtab kaebajad sihikule.

«See on täiesti hullumeelne, et üks inimene võib tervet küla hirmu all hoida,» sõnas Bierbaum.

Loomade päästekeskus on nüüd asja politseisse andnud, kuid hetkel ei saa nad tundliku info tõttu juhtumit kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles