Maailma kõige kurvem loomaaed pandi kinni

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiger Laziz. Illustratiivne foto.
Tiiger Laziz. Illustratiivne foto. Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA/REUTERS/Scanpix

Rahvusvaheline loomade heaolu eest võitlev organisatsioon Four Paws päästis maailma kõige kurvemast loomaaiast 15 looma. 

Gaza tsoonis asuva Khān Yūnise loomaaias näidati lisaks elusatele loomadele ka neid, kes olid nälja tõttu juba surnud, vahendab Telegraph.

Kui loomaaia algusaegadel peeti puurides 44 looma, siis sõjategevuse ja külastajate vähesuse tõttu langes ka hoolealuste arv 15ni. 

Organisatsiooni abiga päästeti nii tiiger Laziz, emu, ahvid, pelikan ja okassiga.  

«Khān Yūnise loomaaeda teatakse kui maailma kõige hullemat loomaaeda pärast seda, kui lisaks elusatele loomadele näidati ka mumifitseeritud hoolealuseid,» seisab organisatsiooni teates. Kui muidu toetas Four Paws loomaaia elanikke toidu ja muu eluks vajalikuga, siis nüüd teatasid nad rõõmsalt, et kõik loomad päästeti kohutavatest tingimustest ja nüüd saavad nad päriselt elu nautida.

24. augustil sõitsid loomade eestkosteorganisatsiooni Four Paws autod loomaaeda, et see viimaks sulgeda ja loomad ära viia. Foto: AP Photo/Khalil Hamra/Scanpix
24. augustil sõitsid loomade eestkosteorganisatsiooni Four Paws autod loomaaeda, et see viimaks sulgeda ja loomad ära viia. Foto: AP Photo/Khalil Hamra/Scanpix Foto: KHALIL HAMRA/AP

Loomaaia omanik Ziad Aweda sõnas, et tal on kahju, et loomaaed suletakse ning süüdistab selles nõrka majandust ja halbu tingimusi. «Tõin loomad siia Liibüast, Sudaanist, Egiptusest ja isegi Lõuna-Aafrikast,» selgitas Aweda. 

Gaza viimane tiiger Laziz viidi Lõuna-Aafrikas asuvasse varjupaika ning teised hoolealused alustavad uut elu Jordaanias. 

Loomade eestkosteorganisatsiooni teatel läks Laziz transpordipuuri rõõmsalt ja kõhklemata. «Ta on palju rahulikum transpordipuuris kui isoleerituna loomaaias,» seisab teates. 

Tiiger Laziz. Foto: AP Photo/Themba Hadebe/Scanpix
Tiiger Laziz. Foto: AP Photo/Themba Hadebe/Scanpix Foto: Themba Hadebe/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles