Saaremaa kana võttis haudejaamast toodud 60 muna oma hoole alla

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Nõmm ütles, et tublile asendusemale on nüüdseks puhkust antud, kuna tema kasvandikud on juba piisavalt suured ja saavad edaspidi ise hakkama.
Kersti Nõmm ütles, et tublile asendusemale on nüüdseks puhkust antud, kuna tema kasvandikud on juba piisavalt suured ja saavad edaspidi ise hakkama. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaal Leisi vallas elab kana, kes võttis Sakala haudejaamast toodud 60 muna oma hoole alla, haudus tibud välja ja kasvatas nad üles.

Haudejaamast pärit mune prooviti enne lambi alla panemist sokutada kanadele, lootuses, et mõni neist võtab munad omaks, vahendab Saarte Hääl. 60 muna enda hoole alla võtnud kana näol on tegemist eriskummalise juhtumiga, sest tavaliselt ei taha kanad võõraid tibusid omaks võtta. 

Muidu on haudejaamast pärit munad lambi all sõltuvalt ilmast ligi kolm nädalat: külmemate ilmade korral peab inkubaatoriaega veidi pikendama, samal ajal kui soojemad ilmad soosivad kiiremat arengut.

Loe täispikka refereeritud artiklit Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles