Loomakaitsjaid ootab ees tegus sügis

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaitsjad eile Viljandi varjupaiga ees.
Loomakaitsjad eile Viljandi varjupaiga ees. Foto: Loomus

Eile kogunesid loomakaitsjad Viljandi koduta loomade varjupaigas taas ühise laua taha, et arutada olulisi küsimusi ja vaadata, mida tulevik pakub.

Loomade eestkosteorganisatsiooni Loomus kommunikatsioonijuht Annika Lepp selgitas, et eesmärgiks on eelkõige koostöö tihendamine, seega on oluline ehitada üles korralik ja töötav süsteem, mis oleks ka tehniliselt tugev.

«Juba täna on selge, et meil on põhjust tihemini kohtuda ja loomakaitsevaldkonna igapäevatööd arutada. Lisaks sellele, et meil on palju ühiseid rõõme ja muresid, hakkab võrgustikust tasapisi vormuma ka teatud tüüpi tugisüsteem. On väga meeldiv ja inspireeriv kokku saada suure hulga inimestega, kes jagavad ühiseid väärtuseid,» sõnas Lepp.

«Kui rääkida konkreetsetest sammudest, siis meil on ees erakordselt tihe sügis. Kohtumised veterinaar- ja toiduametis, tegevused seoses karusloomafarmide ja loomade tsirkuses kasutamise keelustamisega, koostöövõrgustiku edasiarendamine ja muu selline,» selgitas Lepp.

Võrgustikuprojekti eestvedajaks on Loomus ja peamiseks partneriks Eesti Loomakaitse Selts. Tänaseks on projektiga liitunud Loomade Nimel, MTÜ Kasside Turvakodu, Pesaleidja, MTÜ Kelmiküla Kassijaam, Nurru Ometi, MTÜ Kassiabi, MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu, Abikoerte Keskus - Assistance Dogs Estonia, Varjupaikade MTÜ ja Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles