Loomakaitsjad kutsuvad Tallinna lähivaldu üles sõlmima lepingud uue varjupaigaga

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomade varjupaiga avamine Paljassaare poolsaarel.
Loomade varjupaiga avamine Paljassaare poolsaarel. Foto: Jaanus Lensment

Eile avati Paljassaares Tallinna loomade varjupaik. Eestimaa loomakaitse liit kutsub Tallina lähivaldu üles lõpetama koostöö loomade hoiupaigaga ja sõlmima lepingud uue varjupaigaga.

«Varjupaiga esmaseks eesmärgiks on aidata plehku pannud loomad võimalikult kiiresti koju tagasi. Paraku vanas varjupaigas paljud loomad millegipärast pigem hukati, kui loovutati omanikele või loomi aidata soovinud organisatsioonidele,» ütles liidu Tallinna piirkonna juht Kristina Krjakvina, lisades, et loomakaitse liit on aastate jooksul saanud palju taolisi kaebusi.

MTÜ Nurru ometi juhi Kertu Jukkumi sõnul läks eelmises varjupaigas eriti täbarasti just kassidel. Jukkumi sõnul oleks paljud hukatud kassidest saanud elule aidata, kuid hoiupaiga juhataja ei soostunud koostööd tegema. «Õnneks on see õudus nüüd möödas ja ilmselt kõik inimesed, kes oma lemmikutest hoolivad, saavad nüüd kergendatult hingata!»

«Tallinnaga piirnevate valdade juhid - lõpetage koostöö rahvasuus «Lemmikloomade tapamajaks» ristitud organisatsiooniga ja liituge uue loomasõbraliku Tallinna loomade varjupaiga,» kutsub üles liidu juhatuse esimees Heiki Valner. «Vallavalitsused töötavad eelkõige oma haldusalal elavate inimeste huvides ja päris kindlasti on inimeste kindel soov oma kogemata kombel plehku pannud lemmik elusalt ja tervelt kätte saada!»

Teatavasti otsustas Tallinna halduskohus osaliselt rahuldada kohalike elanike esialgse õiguskaitse taotluse, millega peatus Tallinna Linnavalitsuse väljastatud ehitusloa kehtivus ajutiselt ja osas, mis näeb ette Paljassaare tee 85 kinnistule lemmikloomade varjupaiga ehitamise koerte majutamiseks. Eestimaa loomakaitse liit loodab, et kohus saab aru, et tegemist pelgalt otsitud põhjustega, mis teenivad eelkõige vana loomavaenuliku loomade hoiupaiga majanduslikke huve ning peatselt saab uus varjupaik vastu võtta ka koeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles