Fotod ja video: Paljassaare loomade varjupaik on avatud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati suure pidulikkusega Paljassaare loomade varjupaik.

Kohtumääruse kohaselt seal esialgu koeri hoida ei tohi, kuid Tallinna linnas tegeleb hulkuvate koerte ja kasside püüdmisega just Paljassaare teel tegutsev Varjupaikade MTÜ.

Avamise puhul on kasside ja koerte kiibistamine sel reedel kella 9–17 tasuta. Kiibistamine toimub eelregistreerimisega numbril 51 41 431. Kõik kiibistatud loomad kantakse Tallinna lemmikloomaregistrisse. Samal numbril saab teada anda ka kaotatud ja leitud lemmikloomadest ning loomakorjustest.

Tallinna linna poolt rajatud varjupaik asub Paljassaare poolsaarel aadressil Paljassaare tee 85. Varjupaik mahutab 40 koera ja 120 kassi ning teisi väiksemaid lemmikloomi. Alates 1. juulist osutab varjupaik Tallinnas hulkuvate loomade püüdmise ja hoidmise ning korjuste koristamise teenust.

Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse esimees Heiki Valner ütles, et nüüd on Tallinnas avatud korralik loomade varjupaik ning ta kutsub ka Tallinna naaberomavalitsusi üles sõlmima loomade püüdmise lepinguid Paljassaare varjupaigaga ja loobuma «Männikul asuva loomade tapamaja» teenuste kasutamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles