Hullumeelne leiutaja: mees teeb surnud loomadest droonid

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bart Janseni loodud kassist tehtud droon.
Bart Janseni loodud kassist tehtud droon. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Hollandi leiutaja Bart Jansen ei leppinud pelgalt loomatopistega, ta otsustas surnud loomadest droonid teha.

Jansen teenib igapäevast leiba päikesepaneelide paigaldamisega, ent tema kõrvalprojekt kujutab endast midagi enneolematut: surnud loomadest saavad tema käe all puldiga juhitavad õhusõidukid, vahendab The Sun. Nii on «tiivad» külge saanud need, kes muidu lennata ei suudakski, näiteks hai ja isegi jaanalind.

Kõik sai alguse neli aastat tagasi, mil Jansen tegi õhusõiduki oma auto alla jäänud kass Orville'ist. Selle asemel, et kass mulda sängitada, hakkas lemmik hoopis peremehe käe all lendama, tõmmates endale meeletu avalikkuse tähelepanu. 

Koos Janseniga on kambas tehnikainsener Arjen Beltman, kellega koos mees tegutseb. Olgugi et inimesed on duo tegemised sügavalt hukka mõistnud, jätkasid leiutajad oma tööd ja nii sündis 2013. aastal jaanalinnust tehtud droon. 

Aastal 2014 võtsid mehed ette märksa väiksema projekti ja muutsid drooniks surmasüsti saanud roti. 

Väikesed loomad ilmselgelt ei pakkunud duole seda seletamatut rahuldust ja otsustati teha midagi enneolematut, sest õhusõidukiks muudeti hai, mida saab ajaviiteks puldiga taeva all lennutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles