Päevakäpp: Pootsman naudib kõrva tagant sügamist

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pootsman.
Pootsman. Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Eesti loomakaitse seltsi hoole all elab nelja-aastane merisiga Pootsman, kes ootab nüüd oma päriskodu.

Pootsman ja tema sõber leiti aprilli algul Koselt prügikasti kõrvalt. Kilekoti sisse jäetud loomad said leidjate abiga kiiresti kliinikusse ja hiljem hoiukoju.

Päevade möödudes ilmus välja merisigade endine omanik, kes oli omasõnutsi tõstnud loomad kilekotiga ukse taha selleks, et kodu koristada. Lisaks olid peremehe teadmised merisigade pidamisest napid. Pootsman ei teadnud midagi veepudelist, kuivtoidust ega heinast. Merisead olid toitunud vaid juurviljadest, millest püüdsid kätte saada ka kogu vajaminevat vett. Seega olid Pootsmani hambad väga pikad ja segasid söömist ning seedimine korrast ära.

Veterinaari abiga said Pootsmani hambad korda ja hoiukodus õppis loomake sööma kuivtoidu ja heina. Ka seedehäireid meriseal enam ei esine, kuid vanadest harjumustest on tema lemmiktoiduks kurk, tomat, õun ja porgand. 

Pootsmanile meeldib inimese seltskond ja eriti meeldib talle kõrva tagant sügamine. Suure rõõmuga tervitab merisiga hoiuperenaist iga kord kui too talle süüa toob. 

Tundes meriseas ära oma uue pereliikme, tasub täita loomasoovija ankeet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles