Paljassaare varjupaik hakkab lõpuks tegelema ka koertega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare loomade varjupaiga juhataja Hellika Landsmann koos kõige kauem varjupaiga olnud kassipojaga.
Paljassaare loomade varjupaiga juhataja Hellika Landsmann koos kõige kauem varjupaiga olnud kassipojaga. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Neljapäeval avatakse suure pidulikkusega Tallinna uue loomade varjupaiga teenused täies mahus, ehk varjupaik hakkab ametlikult tegelema ka hulkuvate koertega.

Praegu on Paljassaares kohtu määrusega keelatud koerte majutamine. See tähendab, et varjupaiga töötajad võivad koeri küll püüda ja nendega seal tegeleda, kuid ööseks tuleb koerad kusagile mujale viia. «Kui päeval tuuakse siia mõni koer, siis õhtul viiakse ta kas hoiukoju või transporditakse Virumaale või Pärnusse,» rääkis varjupaiga juhataja Hellika Landsmann.

Paljassaares asuv loomade varjupaik alustas tegevust 1. juulil, kuid kohus keelas oma määrusega seal koerte majutamise niikauaks, kuni «Tallinna linn on teinud kindlaks koerte majutamisega kaasnevate negatiivsete mõjude puudumise seotult võimaliku müraprobleemiga ning probleemi kinnitumisel võtab tarvitusele asjakohased abinõud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles