Põhjused, miks kassid on tervisele kasulikud

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass. Pilt on illustratiivne.
Kass. Pilt on illustratiivne. Foto: Bob Howell/Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix

Lisaks sellele, et kassid on inimese väga head sõbrad, on nad kasulikud inimese vaimsele ja füüsilisele tervisele.

Portaal iHeartCats tõi välja põhjused, miks on kodus kassi pidamine inimese tervisele kasulik.

Tervem süda

Ükskõik milline lemmikloom aitab vähendada stressi ja ärevust. Minnesota ülikoolis läbiviidud uuringust selgub, et kodudes, kus on lemmikloom, väheneb risk surra südamerabandusse või infarkti.

Kergem sõpru leida

Teadlased avastasid, et kassiomanikel suureneb ajus oksütotsiini tootmine, mis vähendab stressi ja muudab inimesed rahulikumaks. Nõnda on kergem uusi tutvusi luua ja inimestega suhelda. Lisaks on teise kassisõbraga alati tore lemmikutest rääkida.

Aitab kaotusest üle saada

Suurbritannias läbiviidud uuringust selgus, et lähedase kaotanud inimesel oli leinast kergem üle saada, kui tema kõrval oli toetav lemmikloom. Kuna kassidel on kombeks aeg-ajalt rumalustega hakkama saada, õpetavad nad oma peremehe pikapeale jälle naerma ja väikestest asjadest rõõmu tundma.

Alandab vererõhku

Kõrge vererõhk käib käsikäes stressi ja ärevusega, seega on kassi kodus pidamine hea viis, kuidas end rahulikumana tunda. 

Loomateraapia aitab

Viimastel aastatel lööb maailmas laineid loomateraapia, mida viljeletakse usinalt ka Eestis. Aastal 2000 avaldatud uuringust selgus, et lapsed, kes kannatasid aktiivsus- ja tähelepanuhäire all, suutsid loomadega koostöös tasapisi rohkem oma tähelepanu ühele tegevusele koondada. 

Võib ära hoida kõige hullema

Olgugi et kõik kassid ei suuda lõhna järgi tuvastada näiteks krampide teket, mõistavad nad, et peremehega on midagi valesti enne, kui inimene sellest isegi aru saab, ja oskavad sellest märku anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles