Loomakaitse selts palub abi: hoiukodu vajavad kaheksa kutsikat ja koeraema

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jessica ja tema kaheksa kutsikat.
Jessica ja tema kaheksa kutsikat. Foto: Kuvatõmmis loomakaitse seltsi videost

Eesti loomakaitse seltsi vabatahtlik päästis eile Sindi vallast kaheksa ühepäevast kutsikat koos üheksa kuud vana koeraemaga. Loomad vajavad kiiremas korras hoiukodusid.

Koeralaste ema on praegu nõrk ja vajaks imetamise ja poegadega tegelemise asemel puhkust ja energiat. Seega on hädavajalik, et leiduks hoiukodu, kus pojad ka eraldi mõne neid omaks võtva imetava koeraema ehk asendusema juurest hoolt leiaksid.

Tulevane hoiukodu peab arvestama, et kutsikad olid leides alajahtunud ja söömata-joomata, mille tõttu tuleb koerte tervislikku seisundit pidevalt jälgida.

Vaid üheksa kuud vana koeraema Jessica on vaatamata oma nõrgale ja väsinud kehale  väga sõbralik ja saab läbi kõigiga, ka lastega. Küll aga kaitseb ta arusaadavalt oma poegi teiste loomade eest, kui need kipuvad nende pesale ligi. 

Siiani on teada, et Jessica eelmine peremees vaevles alkoholiprobleemide küüsis ja kasutas loomade peal vägivalda. Elu pole Jessicat grammigi hellitanud, sest neljakäpalise esimene peremees oli kriminaal, kes tänaseks on vanglatrellide taga.

Loomakaitse selts palub abi, et leida koeraperele üks või mitu hoiukodu, kus koerapojad leiaksid asendusema ja Jessica saaks hakata jõudu koguma.

Lisaküsimuste või hoiukodu pakkumise soovi korral palutakse ühendust võtta kirja teel info@loomakaitse.ee, või helistada telefonil 5267117 (E-R 9-17) või helistada otse koerapere päästja mobiiltelefoninumbril 53741998.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles