Päevapilt: leopardgeko ja vene Toy terjer

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leopardgeko ja vene toy terjer.
Leopardgeko ja vene toy terjer. Foto: Kaidi Lazareva

Loomasõbra Kaidi Lazareva kodus liiguvad lisaks vene Toy terjerile ringi märksa eksootilisemad loomad nagu veekilpkonn ja leopardgeko.
 

Lazareva märgib, et kui koer vajab hommikul ja õhtul jalutamist, siis leopardgekoga – kes jõudis peresse suve algul – käib asi teisiti. «Temal tuleb iga päev vett vahetada ja vaadata, et elupaik oleks puhas. Toidan teda ülepäeviti prussakatega või teatud ussikestega. Ja muidugi võtan teda ka aeg-ajalt sülle,» kirjeldab Lazareva elu gekoga.

Iseloomult on lemmik rahulik ja veedab meelsasti aega ka süles või õla peal.

«Koera ta ei karda ja koer saab ka aru, et talle haiget ei tohi teha ja nii nad saavad mul koos ka süles olla,» räägib Lazareva, lisades, et leopardgeko on üks lihtsamaid reptiile. «Tema eest on kerge hoolitseda ja sobib algajale väga hästi. Kuid nagu iga loomaga, on vaja temaga ka tegeleda,» kirjeldab Lazareva, lisades, et koos saavad elada mitu emast ja üks isane geko, kuid mitu isast võivad omavahel kaklema minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles