Eesti loomaõiguslased osalesid Riias silmapaistval välkmeeleavaldusel

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaõiguslased korraldasid välkmeeleavalduse.
Loomaõiguslased korraldasid välkmeeleavalduse. Foto: Jo-Anne McArthur/Zibakcija/

Eile, 11. juulil, toimus Riia vanalinnas ees rahvusvaheline loomaõiguslaste tänavaaktsioon «Sina saad aidata». Meeleavaldusest võttis osa ka Eesti organisatsioon Loomade Nimel. Aktsioonil osalenud noored – vabatahtlikud Eesti, Läti, Leedu, Vene, Valgevene ja Poola loomakaitseorganisatsioonidest – juhtisid tähelepanu iga inimese võimele vähendada tööstusfarmides kasvavate loomade kannatusi.

Eile korraldasid Eesti, Läti, Leedu, Poola, Vene ja Valgevene loomakaitseorganisatsioonid Riia vanalinnas ebatavalise ja silmapaistva välkmeeleavalduse loomade toetuseks.

Välkmeeleavaldus korraldati Euroopa Liidu Erasmus+ programmi poolt rahastatud projekti raames, mille eesmärgiks on edendada Läänemere regiooni loomakaitseorganisatsioonides töötavate noorte oskusi ja omavahelist koostööd. Välkmeeleavaldusel laotati välja suures formaadis loomafoto, peeti kõnesid osalejariikide loomaõigusluse kohta ja kutsuti üles vähendama liha ning muude loomsete toodete tarbimist, et säästa loomi tööstusfarmide kannatustest.

«Euroopa Liidu loomade kaitset ja heaolu käsitlevas strateegias aastateks 2012–2015 leitakse, et loomade heaolu on Euroopa Liidus tõsiselt ohustatud valdkond ning et tarbijate harimine on üks efektiivsemaid viise selle probleemi lahendamiseks,» teatas organisatsiooni Loomade Nimel pressiesindaja Anita Jürson. «Seetõttu osaleme sellel meeleavalduse, et näidata, et iga inimene saab aidata loomi, vähendades loomsete toodete tarbimist.»

Euroopa Liidu Erasmus+ programmi toetuse abil osales Lätis koolitustel 55 noort vabatahtlikku Läti, Leedu, Eesti, Poola, Valgevene ja Venemaa loomakaitseorganisatsioonidest. Koolitused annavad noortele võimaluse omandada uusi teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud aktiivseks osalemiseks avalikkuse teavitamisel ja loomade heaolu ja loomatööstuse läbipaistvusega seotud seadusandluse loomisel. Projekt hõlmab ühtlasi noorte vabatahtlike ja aktivistide jaoks mõeldud käsiraamatu koostamist ning mitmeid teisi tegevusi, mille eesmärk on tugevdada koostööd Läänemere regiooni loomakaitseorganisatsioonide vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles