Uputus Tallinna tänavatel jõudis ka kasside turvakodusse

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Eile Tallinnas möllanud tormist ei jäänud lisaks tänavatele puutumata ka mittetulundusühing Kasside Turvakodu.

Samal ajal kui autod püüdsid veest läbi sumada, said kasside turvakodu vabatahtlikud ebameeldiva üllatuse osaliseks: vihmasadu ujutas üle ruumid ja vesi oli kohati lausa põlvini.

Kaose kiireks likvideerimiseks paluti sotsiaalmeedia vahendusel heade inimeste abi, et ruumid kõige hullemast päästa.

MTÜ Kasside Turvakodu juhatuse liige Kadri Kroonmäe sõnul koristati appi tulnud inimestega ruumidest vett ligi kümme tundi. Koristustööd jätkuvad ka täna ning kõik abilised on oodatud. «Ruumides ei ole veel elektrit, seega väga vajame ka pädevat inimest, kes selles osas aitaks. Osa alumisi pistikuid said märjaks ja elektri lõi välja. Pikemas plaanis on ilmselt vajalik ka remont teha, sest veekahjustused on suured. Samuti peab paljud ronimispuud välja vahetama. Seega on abi oodatud ka riideasjade ja ronimispuude osas,» lisab Kroonmäe.

Vees said kannatada mitmed kraapimispuud, mis vajavad nüüd väljavahetamist. Foto: MTÜ
Vees said kannatada mitmed kraapimispuud, mis vajavad nüüd väljavahetamist. Foto: MTÜ Foto: Kasside Turvakodu

Turvakodu hoole all elavad kassid olid eile ehmunud, otsisid kõrgemaid kohti ja olid rahutud. Kroonmäe sõnul käisid vaid mõned hoolealused hea meelega vees sumamas.

Inimesed, kes soovivad turvakodule appi minna, võivad võtta ühendust infonumbril 58 058 585.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles