Südantlõhestav lugu: varjupaiga ukse tagant leiti kohutavas seisukorras koer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaiga ukse taha jäetud Marley
Varjupaiga ukse taha jäetud Marley Foto: Varjupaikade MTÜ/kuvatõmmis videost

Tallinna kodutute loomade varjupaiga värava taha jäeti Marley - koer, kes kössitas liikumatult asfaldil ning kelle hingematvat lehka võis lausa käega katsuda.

Lähenemisel kostuv arglik urin aitab tuvastada liigi ning sellegi, kus asub koera pea. Tundub, et loom on samasuguses šokis kui valves olnud töötaja - aju tõrgub aru saamast, et selle haisva kuhila all on elus hingeke. Mis edasi? 

Varjupaigast sõltumatutel põhjustel keelas kohus varjupaigas koerte majutamise.

Õhtu Paljassaares on vaikne, üle poolsaare kõlab vaid varjupaiga töötaja ajude ragin. Majutada ei tohi, enam kui tõenäoliselt ei ole ka ükski kliinik nõus vastu võtma sellises seisus looma.

Pärnu varjupaiga endine hooldaja Sirje on juba pügamismasinaga valmis seadnud, kuid kahjustuste ulatus on nii massiivne, et ilma narkoosita pole võimalik koera aidata. Seega vajame ka arsti. «Midagi sellist ei ole ma varem näinud,» ütlevad kõik loomaga kokku puutunud kogemustega inimesed. Paar tundi tööd ning 9,5 kilogrammi kaalunud puntra seest tuleb välja 7 kilogrammi kaalunud koerake- seega kaks ja pool kilo karvu ja väljaheiteid! Mõned küüned olid rõngasse kasvanud, osad jällegi sirged, 7 sentimeetri pikkused - pole ime, et loom käia ei suutnud.

Varjupaigas on Marleyks ristitud koera boksi kuhjatud hunnikutes tekke ning lisaks pesale veel üsna kinniste seintega transpordiboks, kuhu loomake võib varjule minna, kui end ebaturvaliselt tunneb.

Päev hiljem püüab Marley uuesti käima õppida - esimesed sammud on arglikud ning ebakindlad, otsekui tunneks koer hämmingut - kas tõesti on võimalik ka nii liikuda? Saba hakkab vaikselt edasi-tagasi võnkuma, kui koer tema jaoks hõrku viinerilõhna tunneb ning kuuleb inimesi sõbralikult rääkimas. Lähipäevil seisab ees kliinikuvisiit, et põhjalikumalt üle vaadata tema vigastatud silm ning sabal paiknev vigastus.

Oleme kindlad, et Marley uus ja ilusam elu algas 5. juulil kell 19.30, kui ta leiti varjupaiga ukse tagant.

Marley uut elu saab toetada, annetades varjupaiga kontole EE561010220068203017 või helistades Telia tasulisele annetusliinile 9007000, kõne hind 5 eurot.

Tähelepanu! Lisatud videokaadrid ei sobi nõrganärvilistele!

Marley lugu from Varjupaikade MTÜ on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles