Suri «maailma kõige kurvem jääkaru» Arturo

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arturo oli Mendoza loomaaia ainuke jääkaru.
Arturo oli Mendoza loomaaia ainuke jääkaru. Foto: ANDRES LARROVERE/AFP

3. juulil suri Argentiinas Mendoza loomaaias 30-aastane Arturo, keda nimetati maailma kõige kurvemaks jääkaruks. Arturo elas loomaias 22 aastat.

Arturo elamistingimused olid niivõrd halvad, et ta läks «hulluks». Tema käitumine oli sageli selline, et loom tegi korduvalt samu liigutusi ja ekspertide hinnangul viitab see puuriloomade puhul stressile, kirjutab Bored Panda.

Sajad tuhanded inimesed kogusid allkirju selleks, et Arturo pääseks halbadest tingimustest paremasse kohta, kuid loomaaed keeldus jääkaru ära andmast. Arturo elamistingimused Argentiina loomaaias polnud sugugi sellised, mis oleksid jääkarule sobinud. 

Jääkaru keha on loodud selleks, et ta elaks lumises ja jäises paigas, ta on suuteline kõndima pikki vahemaid ja püüab edukalt ise saaki. «Arturo veetis terve oma elu vales keskkonnas,» sõnas Barry McKay, kes üritas Arturot ümber kolida Kanada loomaaeda, kus tingimused oleksid olnud paremad.

«Ma loodan, et me suudame lõpu teha sellele, et need loomad peavad kasvama ja elama valedes tingimustes,» lisas ta.

Vaata videost, millised märgid näitasid, et Arturo oli puurielu tõttu «hulluks läinud»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles