Elevant tõttas pärast rünnakut inimestelt abi otsima

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika elevant
Aafrika elevant Foto: SCANPIX

Tavaliselt öeldakse, et elevandid ei unusta kunagi ning tundub, et see väide vastab tõele.

Tusker Tim nimeline elevant Keenias sattus teistkordse salaküttide rünnaku alla, kuid tal õnnestus taaskord põgeneda. Nutikas loom tõttas siis aga lähedal asuvasse külasse, kus teda eelmine kordki aidati, vahendab Lonely Planet.

Esialgu oli looduskaitsjal David Batesil hea meel vana tuttavat näha, keda oli nii hõlbus ühe eriti pika kihva järgi ära tunda. Kuid mida lähemale loom tuli, seda selgemaks sai, et tal on midagi viga. Lõpuks märkas Bates, et Tusker Tim on verine ning peast turritab välja oda.

Ühtlasi tundus nagu oleks looma suure kiviga visatud. Bates kontakteerus kiiresti kohaliku loomakaitseorganisatsiooniga, sest kartis, et oda ots võis olla mürgitatud. Kohaletulnud ametnikud tegid õnneks kindlaks, et oda oli täiesti tavaline. Oda ei olnud sügavale elevandi pähe tunginud vaid pigem naha alla kinni jäänud.

Timi rünnati esimest korda 2014. aastal, mil sügav haav läks ka põletikuliseks ning seega vajas elevant ka meedikute abi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles