Kuidas kasvatada kass sõbralikuks

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassile teisi inimesi ja loomi näidates ei pelga ta vanemaks saades tähelepanu.
Kassile teisi inimesi ja loomi näidates ei pelga ta vanemaks saades tähelepanu. Foto: Said Tsarnaev/Sputnik/Scanpix

Mõned kassid võivad olla sõbralikumad kui teised, mõned kassid nõuavad aega ja palju tööd, enne kui nad julgevad inimest usaldama hakata.

Portaal iHeartCats pani kokku viisid, kuidas kasvatada kassi nii, et ta usaldaks inimest ja teisi loomi.

Kõik saab alguse õrnast kohtlemisest

Kasse on kerge ära hirmutada kui nendega julmalt ümber käia. Seega tuleb lemmikut juba kassipojaeast inimestega harjutada. Näidates, et kahejalgsed on usaldusväärsed, tuleb lemmik järgmine kord juba ise tähelepanu tahtma.

Õpeta neid kutsumise peale tulema

Kassid on väga targad loomad ja õpivad oma nime ruttu selgeks. Juurde tulemist võib harjutada maiusega, mis kassile enim meeldib. Need lemmikud, kes kutsumise peale tulevad, ei ole inimeste suhtes häbelikud ja neile meeldib peremehe seltskonnas aega veeta.

Tutvusta oma lemmikut kassisõbralikule koerale

Mida varem harjutada kassi koertega läbi saama, mõistavad nad, et tegemist pole kassivaenulike loomadega. 

Hoia kassi endale lähedal

Esimestel kuudel on oluline oma lemmikuga võimalikult palju aega koos veeta. Selleks, et kass oleks sõbralik, tasub teda harjutada ka võõraste inimestega: sellisel juhul võib kutsuda külalisi või ise kiisuga külla minna. Vanemaks saades pole kassil inimeste tähelepanuga probleeme ja ta ei soovi ka nii palju ära joosta.

Ole tema suhtes tähelepanelik

Kassid naudivad tähelepanu, seega aitab, kui lemmikut kammida, talle pai teha või lausa nunnutada. Näidates kassile, et inimesed ei soovi halba, on lootust, et tal tekib kahejalgsete vastu usaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles