Soovitused lemmiku suviseks karvahoolduseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PetCity

Lemmiklooma karvastik vajab hoolt aasta ringi, kuid suvine karva- ja nahahooldus erineb kindlasti talvisest. Suvel, mil väljas on soe või suisa kuum, otsivad paljud koerad kuumusele leevendust vees ujudes. Lisaks teevad suvel lemmiku nahale ja karvastikule liiga päike ja  tolm. 

Kui sel ajal neljajalgse nahale ja karvastikule tähelepanu ei pööra, kimbutab teda suure tõenäosusega peagi «hot spot» ehk nahapõletik. Et vältida raskeid nahaprobleeme, on oluline roll profülaktikal. Looma karva ei tohi lasta pulstuda ega vildistuda. Selleks tuleb looma regulaarselt kammida ja harjata. Lisaks aeg-ajalt kraasida, et eemaldada lahtine aluskarv. Lahtist aluskarva saab hõlpsalt kätte näiteks FURminator de-shedding kammidega, mis on saadaval nii lühi- kui pikakarvalistele koertele ja kassidele.

Kassidel ja koertel puuduvad higinäärmed ning vastupidiselt levinud arusaamale on nende nahk inimese omast tunduvalt õrnem ja kuivem, seetõttu tuleb kindlasti valida spetsiaalselt lemmikloomadele mõeldud õrnatoimelised tooted.

Itaaliast Firernzest pärit DERBE Natural Derma Pet toodete sari on looduslikest taimedest, mis ei ole geneetiliselt muundatud. Toodete koostis säilitab naha PH ja niiskuse tasakaalu. Lisaks hoiab karvastiku struktuuri parimas stabiilses seisukorras.

Derbe šampoonid pesevad tõhusalt, samas silmi ärritamata. Kuigi enamikul šampoonidel on kirjas hoiatus, et vältida loomale silma-kõrva sattumast, võib Derbega rahulikult pesta ka looma nägu. Šampooni tuleb enne kasutamist kindlasti lahjendada. Palsamit võib kasutada tavapärasel viisil ja ka lahjendatuna enne karvale kandmist. Lõhn on Derbe toodetel õrn ja meeldiv. Derbel on spetsiaalselt emastele ja isastele koertele välja töötatud DERBE lõhnaõli, mis neutraliseerib paljudel koertel probleemiks oleva intensiivse «märja villa» lõhna. Lõhnaõli on välja töötatud arvestades nii looma kui tema peremehe võimalikku tundlikku haistmismeelt.

PetCity grooming salongideski kasutatavaid Animology karvahooldustooteid on mugav ka koduses hoolduses kasutada. Tegemist Eesti turul juba tuntud tootega, mille tulemusel saab lemmiklooma kasukas kauni läike. Šampoonide lõhnad on erineva tugevusega, kuid siiski õrnapoolsed.

Pet Head šampoonid, palsamid jm karvahooldustooted on lõhnastatud marjade, puuviljade ja teiste magusate aroomidega, mille kasutamisel saab lisaks siidisele karvale ka meeldiva aroomiteraapia osaliseks – nende toodetega on looma pesemine lõhnameeli eriliselt kõditav protseduur. Pärast pesu, kuivatamist, föönitamist ja kammimist taandub aroomi intensiivsus ning jäävad aimata õrnad puuviljade-marjade-lillede lõhnad.

Pärast pesemist ja ujumist on oluline jälgida, et looma nahk ei jääks niiskeks, mis on taas soodne pind nahaprobleemideks. Lisaks tuleb kindlasti kuivatada ka kõrvad ning vajadusel puhastada.

Suvise naha- ja karvahooldusega käib kindlasti kaasas regulaarne kirbu- ja puugitõrje ning kuna ka looma tervis algab seestpoolt, siis ussitõrje, mida soovitatakse teha iga kolme kuu järel. Kes soovib kasutada looduslikke preparaate, siis väga heaks alternatiiviks apteegiravimile on 100% looduslikud DERBE kirbu- ja puugiviaalid, mida kantakse täpilahusena kassi või koera kukla piirkonda kord nädalas.  Muuhulgas on looduslikud vahendid eriti sobivad haigetele ja vanadele kassidele või koertele, imetavatele loomadele, lemmikloomaga peredes, kus on väikesed lapsed, allergilistele lemmikutele jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles