Uus rakendus aitab salakaubanduse vastu võidelda

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leopardi topis
Leopardi topis Foto: Scanpix/AFP

Reisijatel palutakse nüüd kaasa rääkida ja  võidelda salakaubanduse vastu, mis puudutab peamiselt elevante, ninasarvikuid, tiigreid, päikesekarusid, sipelgõgijaid ning teisi ohustatud liike. 

Nutitelefoni rakendus Wildlife Witness võimaldab inimestel teada anda salakaubanduse kahtlusest. Salakaubandusega liigub aastas 16,7 miljardit eurot ning see inimkaubanduse, relvade ja narkootikumide järel kuritegeliku maailma eesotsas, vahendab Lonely Planet.

Rakenduse abil on turistil võimalik teha asjast pilt ja juurde lisada ka selle täpne asukoht ning seejärel läheb see info juba asjatundjate kätesse. Tegu on ülemaailmse kampaaniaga, millega soovitakse päästa loomi, kes on ohustatud salaküttimise ja -kaubanduse tõttu.

Viimastel aastatel on Aafrikas igal aastal tapetud üle 20 000 elevandi ning 1000 ninasarviku, et kasutada nende kihvasid ja sarvi. Lisaks on ekspertide sõnul salakaubandus nüüd veel tuulte tiibadesse saanud ja äri õitseb enam kui varem.

Kampaania käivitamise hetkest on tänu turistidele juba mitmeid salakaubitsejaid tabatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles