Video: kana naudib loodussaateid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strawberry.
Strawberry. Foto: Kuvatõmmis videost

Californias elavad Olivia Fox ja tema kihlatu võtavad endale kanu, kuid üks kodus ringi jalutavatest lindudest on omamoodi väga eriline. 

«Ta on kõige toredam kana, kes meil on olnud. Ta armastab vestlusi ja mõnikord peame pikad jutud maha,» selgitas Fox portaalile The Dodo. 

Fox ja tema kihlatu on varemgi Californias asuva Animal Place'i varjupaiga linde enda juurde võtnud. 

Strawberry korral hõljuvad aga murepilved, sest linnul on jalavigastus, millest veterinaarid jagu pole saanud. Nii soovitati linnul esialgu voodirežiimile jäämist. Paraku pole voodis lebamine just eriti põnev tegevus ja nii hakkas ka Strawberryl üsna ruttu igav. Fox avastas, et lind armastab loodusfilmide vaatamist. 

«Eriti meeldivad talle videod teistest kanadest, ta tahab koos nendega olla,» sõnas Fox, lisades, et lind naudib filme kaunitest vaadetest ja elusloodusest. Seevastu veega seotud filmid ajavad Strawberryle hirmu nahka. 

Nõnda veedabki Strawberry oma päevad voodis ja vaatab National Geographicut. Samal ajal mõtleb Fox, kuidas kana uuesti jalgele saada. Aeg-ajalt käib Strawberry füsioteraapias, kus jalutab basseinis. Teraapia on lindu aidanud, sest alles hiljaaegu tegi lind esimesed sammud basseinist väljaspool. 

Pere loodab, et suure töö ja pingutuse tulemusel võib Strawberry üsna pea jälle kõndima hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles