Tasub teada: kuhu võib koeraga Tallinnas ja RMK-aladel ujuma minna? (1)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujuv koer.
Ujuv koer. Foto: Sille Annuk / Postimees

Suviste ilmadega tahavad ka lemmikloomad jahutust, kuid meeles peab pidama, et igasse randa ei tohi neljakäpalisega minna.

Tallinna keskkonnaameti heakorra ja jäätmehoolduse osakonna peaspetsialist Hellika Landsmann ütles, et praegu ei ole Tallinnas ametlikke supluskohti, mida hallatakse. «Kuid Tallinnas võib koeri ujutada meres ja järvedes kõikjal, kus ei ole avalik supluskoht ning kus ei ole sellekohast keelumärki.»

Pealinlased saavad tutvuda ujumiskohtadega Tallinna linnavalitsuse kodulehel oleva kaardi abil. «Levinud koerte ujutamise kohad on toodud kaardil: Russalkast Pirita poole jääv rannariba, Merivälja muulist Viimsi poole jääv rannaäär 150 meetri ulatuses, Põhja-Tallinnas Sepa tänava lõpus oleva autoparkla vahetus läheduses asuv u 150 meetri pikkune rannariba, Stroomi ranna pikendus Rocca al Mare poole (150 meetrit) ja Raku järve põhjakalda kirdenurk,» seisab kirjelduses. «Kaardil ära toodud info ei ole vale, kuid silmas peab pidama, et nt Stroomi ranna pikendusel on Põhja-Tallinna linnaosavalitsusele jääval alal koerte ujutamine keelatud, kuid Haabersti poole jääval osal on ujutamine lubatud,» selgitab Landsmann.

Landsmanni sõnul on plaanis ka Põhja-Tallinna avalik koerte ujutamiskoht ja jalutusväljak teha, kuid veel pole teada, millal võiks mõte teoks saada.

RMK kommunikatsiooniosakonna spetsialist Marina Poltavtseva sõnas, et RMK puhkealadele jäävatesse järvedesse ujuma minekuks tuleb lähtuda kohaliku omavalitsuse kehtestatud kasside ja koerte pidamise eeskirjast. 

«Nii on eeskirjades kehtestatud reeglid, mis puudutavad looma pidamisel kaaskodanike turvalisust ja heakorda. Seega soovitame koeraomanikul matka planeerimisel tutvuda vastava piirkonna eeskirjadega. Peab meeles pidama sedagi, et ka treenitud koera või muu koduloomaga loodusmaastikel või matkaradadel liikumiseks peab alati kasutama jalutusrihma,» selgitab Poltavtseva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles