Video: naine lasi supermarketist ostetud homaari vette tagasi (1)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähk. Foto on illustratiivne.
Vähk. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Kanada väikelinnas elav Christine Loughead otsustas päästa ühe supermarketis taldrikule minekut ootava homaari elu.

Akvaariumis oli alles vaid üks homaar, kelle Loughead otsustas sealt ära päästa, vahendab The Dodo. «Mõistsin, et tal on veel lootust ellu jääda. Sain aru, et ma ei saa teda sinna enam kauemaks jätta,» selgitab naine.

Naine ostis homaari ära ning tema plaanid olid õilsamad kui kooriklooma potti pistmine. Koju jõudes panid Loughead ja tema poiss-sõber homaari vette, et loom suudaks läbielamistest toibuda. Naise plaan oli päästetud vähk tagasi ookeanisse viia, mis asus üle 3000 kilomeetri kaugusel. Kui algul ei tundunud sõit otstarbekas, mõistis Loughead ruttu, et elu akvaariumis ei ole loomale kohane.

Selleks, et koorikloom oma koju tagasi lasta, tegi Loughead kõvasti uurimistööd. Selgus, et homaar oli püütud Nova Scotia provintsist. Kuna sõit oleks kestnud rohkem kui ööpäeva, otsustas naine homaari hoopis posti panna. Loughead pöördus UPSi poole ning selleks, et keegi Nova Scotias vähi vette laseks, võttis naine ühendust kohaliku veganite grupiga ja leidis sealt Beth Kenti, kes oli nõus ülesande enda peale võtma. Järgmisel päeval oli homaar elusa ja tervena Nova Scotias.

Üsna pea lasi Beth Kent homaari tagasi vette. «Mul on hea meel, kui ta jälle oma elu saab elada,» rõõmustab Loughead, kelle jaoks oli olulisem see, et homaar saaks koju, mitte kulutatud raha.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles