Oil Trading Estonia AS juhatuse liige: koertele otsiti kodu poolteist kuud (1)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need kaks koera otsivad endale armastavat kodu.
Need kaks koera otsivad endale armastavat kodu. Foto: Tallinna loomade hoiupaik/pets.ee

Postimehele saadeti täna vihje, justkui oleks Laagris asuva ja Gulf kaubamärgi määrdeainete müügiga tegeleva Oil Trading Estonia ASi juhatus saatnud kaks ettevõtte platsil olevat koera varjupaika virelema.

Väidetavalt oli ettevõtte juhatus kaks kümneaastast koera Tallinna loomade hoiupaika virelema saatnud ega hoolinud enam nende käekäigust. Eestimaa Loomakaitse Liidu lehel avaldatud blogipostitus ajas loomasõbrad tagajalgadele ning inimesed kutsusid üles Gulf kaubamärgi tooteid boikottima.

Ettevõtte juhatuse liige Mihkel Niinemäe sõnul ei ole pahameel ettevõtte suhtes õigustatud. «Tõde on see, et inimesed, kes meid hukka mõistavad, pole isegi meiega ühendust võtnud ja uurinud, kas koerte heaks on midagi tehtud,» selgitab Niinemäe, kes ise on proovinud sotsiaalmeedias kommenteerijatega ühendust võtta, et tekkinud olukorda selgitada.

Niinemäe võttis ühendust Eestimaa Loomakaitse Liidu esimehe Heiki Valneriga, kes loo üksikasju kuuldes pidi kirjutama ettevõtte mainet parandava artikli. Ühtlasi selgitas Valner Niinemäele, et koerad on võimalik Tallinna loomade hoiupaigast viia Läänemaa koduta loomade varjupaika, kus neid hoitakse kauem kui 14 päeva.

Mihkel Niinemäe selgitas Postimehele, et kahele kümneaastasele koerale otsiti kodu poolteist kuud, pakkudes kaasa kuuti ja kaheaastast toiduvaru. Otsingud ei kandnud vilja ja varjupaika saatmine oli Niinemäe kinnitusel viimane võimalus.

Mehe sõnul hakkavad ettevõtte territooriumil üsna varsti ehitustööd, mis oleksid koertele ohtlikud olnud. «Müra, mis on üles köetud, pole adekvaatne ega aus,» on Niinemäe nördinud.

«Ma olen ise kaks koera varjupaigast võtnud, ma tunneksin heameelt, kui need koerad uude koju saaks,» sõnab Niinemäe.

Umbes kella 14.15 paiku selgus, et koerad viiakse Tallinna loomade hoiupaigast Läänemaa koduta loomade varjupaika.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles