Uskumatu vedamine: koer pääses viimasel minutil eutanaasiast

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shetlandi lambakoer.
Shetlandi lambakoer. Foto: Vitaliy Belousov/RIA Novosti

Shetlandi lambakoer Ollie käis perega koos matkamas, ent pärast reisi oli õnnetu loom peaaegu tervenisti halvatud. Tundus, et koera ei anna enam päästa ja pere langetas raske otsuse, et nad lasevad koerale eutanaasia teha, et ta ei peaks rohkem piinlema.

Protseduuriks valmistudes leidis aga loomakliiniku ekstern Neena Golden koeralt puugi. Loomaarst dr Adam Stone vaatas koera üle ja selgus, et halvatus oli tingitud just sellest pisikesest putukast. Vaid mõned tunnid pärast puugi eemaldamist hakkas Ollie mööda ruumi juba ringi roomama ja andis märku, et tal on vaja ihuhäda teha, kirjutab Huff Post.

«Ollie näeb iga päevaga järjest parem välja,» ütles Ollie omanik Al Meteney. Pärast matka oli koer muutunud väga loiuks, peagi ei suutnud ta enam normaalselt süüa ega kõndida. Pere viis koera loomaarsti juurde, kus tehti mitu erinevat testi, kuid loomaarst ei suutnud tuvastada, milles võib asi olla.

Asi muutus aga üha hullemaks ja ühel päeval ei suutnud koer enam välja hädale minna. Ta ei tahtnud enam ka süüa. Peretütar rääkis, et koer oli halvatud ja väga veider oli vaadata, kuidas ta lihtsalt lebas põrandal, kuigi loom oli olnud olemuselt väga energiline.

Enne tähtsat protseduuri valmistas Golden koera ette ja sügas teda kõrva tagant. Just siis leidiski ta puugi. Loomaarst tunnistas, et tal polnud varem olnud ühtegi puugihalvatuse juhtumit.

Olliel läheb õnneks aga järjest paremini ja ta muutub iga päevaga üha elavamaks. Pereliikmed olid väga tänulikud, et puuk üles leiti enne, kui koer sai magama pandud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles