Eesti Loodusmuuseum kutsub samblaid ja samblikke uurima

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeli jõgi ehk Piirioja: Sügavas orus vonklev ning Paganamaa nelja järve ühendav jõeke viib oma veed Liivi lahte. Metsa all katab kive mahe roheline samblik.
Peeli jõgi ehk Piirioja: Sügavas orus vonklev ning Paganamaa nelja järve ühendav jõeke viib oma veed Liivi lahte. Metsa all katab kive mahe roheline samblik. Foto: Priit Pullerits

5. mail on Eesti Loodusmuuseumi Öökulli akadeemia väikeste loodussõprade päralt – kell 18 ootame külla kõiki noori loodushuvilisi, et üheskoos uurida, kes need samblikud ja samblad õigupoolest on ning mis on peidus nende sees.

Akadeemia esimeses pooles saadakse lähemalt tuttavaks sammaldega. Kuulatakse, millised samblad välja näevad ning miks nad looduses olulised ja vajalikud on. Uuritakse samblaid ka ning õpitakse päris teadlaste kombel preparaati tegema.

Akadeemia teises osas uuritakse samblikke ja otsime vastust küsimusele, mis on nende sees. Vastuse leidmiseks vaadatakse valgusmikroskoobiga sambliku sisemusse ja saadakse täpsemalt teada, mis seal peidus on. Lisaks proovitakse erinevaid samblikke uurides neile õigeid nimesid leida, just nagu seda ehtsad sambliku-uurijad teevad.

Väikeste öökullide akadeemiasse pääseb muuseumipiletiga, mis täiskasvanule maksab 5€ ning õpilasele ja pensionäridele 3€. Muuseumi perepileti saab soetada 10€ eest.

Kõige pisemad loodushuvilised, kes veel koolis ei käi, on akadeemiasse oodatud koos vanemate, vanavanemate või suuremate õdede-vendadega.

Väikeste öökullide akadeemia ajal on avatud ka näitus «Vaprad ja ilusad. Peaosades: samblik ja sammal», kus saab lähemalt uurida samblike ja sammalde olemuse, eluviisi, vajalikkuse ning paljude muude põnevate külgede kohta.

Eesti Loodusmuuseum asub Tallinna vanalinnas, aadressil Lai 29a.

Väikeste öökullide akadeemia on osa Keskkonnakaitsekuu üritustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles