WWF Finland ja Tallink algatasid viigerhüljeste toetuskampaania

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti Tallinna reisisadama lähistele sattunud hallhülged on julged ja vastupidavad, hävinguohus viigerhülged seevastu pelglikud ja paigatruud. Viimaste arvukus on kümne aastaga kiiresti kahanenud.
Hiljuti Tallinna reisisadama lähistele sattunud hallhülged on julged ja vastupidavad, hävinguohus viigerhülged seevastu pelglikud ja paigatruud. Viimaste arvukus on kümne aastaga kiiresti kahanenud. Foto: Toomas Huik

WWF Finland ja AS Tallink Grupp kuulutasid täna välja ühise toetuskampaania viigerhüljeste populatsiooni toetamiseks. Kõigil, kes teevad kampaania raames annetuse, on võimalik kirjutada oma nimi digitaalselt Tallinki uue keskkonnasäästlikule LNG-laevale Megastar. Kampaania eesmärk on koguda ohustatud hülgeliigi toetuseks 25 000 eurot. 

Annetatud raha abil alustab WWF Finland uurimisprojekti, mille raames koguvad teadlased lennukitelt ja paatidelt infot viigerhüljeste populatsioonide kohta, uurivad hüljeste vähem ligipääsetavaid kogukondi Soome Saarestikumeres ning püüavad jõuda põhjusteni, mille alusel hülged oma elutsemiskohti valivad ja muudavad.

WWF võitleb Läänemere kui hüljeste elukoha eutrofeerumise ning õlireostuste vastu. Viigerhülged on arktiline liik ning nende ellujäämine sõltub jää ja lume olemasolust. Seetõttu kujutavad kliimamuutused hüljestele suurimat ohtu. Näiteks Soome Saarestikumeres võib meri lähitulevikus külmuda vaid paariks nädalaks aastas, mis ei ole piisav uute pesakondade ellujäämiseks. 

Viigerhülgeid toetava annetuskeskkonna leiab veebilehelt, samuti  saab sellest rohkem lugeda Megastari kodulehelt. Annetusi saab teha alates 5-est eurost. Kõigil, kes teevad antud kampaania raames annetuse, on võimalik kirjutada oma nimi digitaalselt Tallinki uuele laevale Megastar. Nimed saavad olema nähtavad Megastari sissepääsuala suurel ekraanil, mis tervitab kõiki laevale tulijaid ning ütleb neile lahkumisel nägemist.

AS-i Tallink Grupp juhatuse esimehe Janek Stalmeistri sõnul on suurepärane, et ettevõte saab väljendada keskkonnasõbralikku äritegevust ka läbi üldsuse kaasamise. «Megastar saab olema Läänemere keskkonnasäästlikuim laev, mis teeb temast parima saadiku loodushoiuga seotud teemade teadvustamisel. Me loodame, et nii meie reisijad kui ka üldiselt loodushoiust hoolivad inimesed osalevad selles projektis. Mina koos oma perega kindlasti seda teen,» märkis Stalmeister. 

Tallinki Soome tütarettevõte Tallink Silja Oy ja WWF Finland on teinud Läänemere kaitsmisel koostööd juba aastast 2001. Aastast 2016 jätkub koostöö samal eesmärgil juba kogu kontserni tasemel.

«WWF-il on hea meel, et Läänemere üks suuremaid ettevõtteid teeb meiega koostööd viigerhülge ning Läänemere päästmisel. Läänemeri on üks haavatavamaid ja reostatumaid meresid maailmas ning meil on vaja eestkostjaid, kes näitaksid, kuidas me seda koos säästa saaksime. Koos soovime tõsta inimeste üldist teadlikkust ning arusaama, kui tähtis on Läänemere kaitsmine,» ütles Liisa Rohweder, WWF Finland juhatuse esinaine.

Megastar saab olema 212 meetrit pikk laev, mis võtab korraga peale kuni 2800 reisijat ning hakkab sõitma Tallinn-Helsingi liinil. Alus valmib 2017. aasta alguses. Kütusena saab Megastar kasutada nii veeldatud maagaasi kui tavapärast laevakütust. Laeva brutotonnaž on 49 000 tonni ja kiirus kuni 27 sõlme. Ainuüksi Eesti-Soome liinil teenindab ettevõte aastas üle 4,7 miljoni reisija, aastas sõidab ettevõtte laevadega kokku 9 miljonit reisijat. Tallinki laevastik koosneb 15-st laevast ning ettevõte teenindab kokku kuut laevaliini, mis ühendavad Eestit, Soomet, Rootsit ja Lätit.

WWF on maailma suurim ning mõjukaim sõltumatu looduskaitseorganisatsioon. WWF'i missioon on peatada Maa looduskeskkonna hävitamine ning ehitada tulevikku, kus inimesed elavad loodusega kooskõlas, hoides maailma bioloogilist mitmekesisust, tagades taaskasutatavate loodusressursside säästlikku kasutamist ning toetades saaste ning raiskava tarbimise vähendamist. Rohkem teavet kodulehel www.panda.org või  www.wwf.fi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles