Kaheksajalal õnnestus akvaariumist põgeneda

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksajalg, pilt illustreeriv
Kaheksajalg, pilt illustreeriv Foto: SCANPIX

Ambitsioonikas kaheksajalg märkas võimalust, kui Uus-Meremaa akvaariumi töötajad olid tema akvaariumil kaane irvakile jätnud.

Kaheksajalg pressis end pilust läbi, liugles üle põranda ja suundus otsejoones äravoolu torru, mis oli ühendatud Hawke'i lahega, vahendab CNN.

Kaheksajalad on väga intelligentsed loomad ja neile meeldib piiridega mängida, ütles Rob Yarrell, sealse akvaariumi juhataja. See konkreetne kaheksajalg oli sõbralik ja ta lihtsalt leidis süsteemis vea, lisas ta.

Inky nime all tuntud kaheksajala püüdsid kinni kohalikud kalamehed ning toimetasid ta seejärel akvaariumisse. Mereasukat siiski taga otsima ei hakata ning lastakse  tal oma loomulikus keskkonnas edasi tegutseda, täpsustas Yarrell.

Kaheksajalad suudavad end läbi suruda väga väikestest avadest, sest nad on niivõrd paindlikud. Töötajate arvates, kuulis Inky torus veesolinat, mistõttu ta otsejoones sinna ka suundus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles