PetCity kliinikut külastab veterinaariamaailma tippkirurg

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer külmakotiga.
Koer külmakotiga. Foto: John McAllister/Panthermedia/Scanpix

PetCity kliinikut külastab 21.–25. aprillini Viini veterinaariaülikooli tippkirurg dr. Nikola Katic, et jagada oma teadmisi Eesti veterinaaridega, võtta siin vastu ka patsiente ja teostada koostöös eestlastega lemmikloomadele mõned eriti keerukad operatsioonid.

Dr. Katic on lõpetanud Euroopa veterinaarkirurgia residentuuri ja on oma ala juhtivaid spetsialiste Euroopas. Lisaks tema juhtimisel läbi viidavatele ülimalt keerulistele operatsioonidele, mida pole Eestis seni olnud võimalik lemmikloomadel teostada, panustab dr. Katic ka Eesti veterinaarmeditsiini arengusse täiendkoolitusega, mis toimub 24. aprillil Rannamõisa PetCitys.

Kirurgiaalasel täiendõppepäeval räägib ta Eesti kolleegidele kaasaegsetest kirurgia meetoditest ja võimalustest – milliseid materjale kasutada operatsioonil, millal on vajalik erakorraliselt opereerida lemmiklooma ning kuidas teostada põrna eemaldamise operatsiooni kiirmeetodil. Koolitusele on kutsutud kõik Eesti loomaarstid.

«See on meile suur au, et PetCity Kliinikut külastavad sellised veterinaariamaailma tipud nagu dr. Katic. Eesti loomaarstide jaoks on tegemist mugavaima ja odavaima viisiga end erialaselt täiendada ja seeläbi oma patsientidele veelgi paremat abi osutada,» ütles PetCity Kliiniku peaarst dr. Heli Säre, kes on ise üks vähestest Euroopas sertifitseeritud veterinaaranestesioloogidest.

Dr. Säre sõnul korraldab PetCity Kliinik selliseid täiendõppepäevi regulaarselt. Märtsi alguses kogunesid täiendõppepäevale Eesti veterinaarassistendid, et saada uusi teadmisi haavade käsitluse osas, toimus ka praktiline haavaravi töötuba. Õppepäeva, kus osales ligikaudu 60 loomaarsti abilist üle Eesti, viis läbi Londoni Kuningliku Veterinaaria kolledži õendusjuht Hilary Orpet.

«PetCity kliinik annab endast parima, et tunnustatud spetsialistid Eestis käiksid. Juba mai algul külastab kliinikut neurokirurg Suurbritanniast ning ortopeediakirurg Taanist,» rääkis dr. Säre. «Selliste professionaalsete kolleegide abil on võimalik aidata lemmikloomi, kelle ravi nõuab tunnustatud erialaspetsialisti spetsiifilisi oskusi ja kogemusi.»

Dr. Katic on spetsialiseerunud lemmikloomade pehmete kudede ja ortopeedia kirurgiale. Lemmikloomaomanikud, kelle arvates võib nende lemmikloomal just sellise tippspetsialisti teadmistest ja oskustest abi olla, võiksid end kirja panna PetCity Kliinikusse dr. Nikola Katici vastuvõtule (tel +372 6240 444 või e-kirja teel info@petcitykliinik.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles