Video: maailma vanim kilpkonn Jonathan sai pärast 184 aastat puhtaks

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonathani kilp saab puhtaks
Jonathani kilp saab puhtaks Foto: YouTube kuvatõmmis

Maailma vanim kilpkonn Jonathan on kaua aega pesemata olnud, kuid kuningakoja külaskäiguks tuli loom siiski puhtaks pesta.

Jonathani näol on tegemist lausa rahvusliku aardega, vahendab uudisteportaal Tech Times. Praegu elab kilpkonn Saint Helena saartel ning pesemisprotseduuri viis läbi kohalik veterinaar Joe Hollins. Mehe sõnul pesti loom puhtaks ainult esteetilistel põhjustel. Lisaks osaleb maikuus uue lennujaama avamisel kuningakoja liige ning arvati, et Jonathan peaks kõrget külalist puhta kilbiga vastu võtma.

Hollins sõnas, et ilmselt nägi Jonathani uhke kilp vett ja seepi esimest korda, kuid tundus, et loom nautis kogu protseduuri.

Kui tavaliselt elavad hiigelkilpkonnad 150 aasta vanuseks, siis Jonathanile ennustatakse veel mitmeid eluaastaid. Looma menüüsse lisati rohkem porgandeid, õunu, banaane, kurke ja muud värsket. Hollinsi sõnul on loom uue menüü tõttu muutunud palju aktiivsemaks ja liigub rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles