Varjupaik rõõmustab: novembri algul kaduma läinud koer jõudis koju tagasi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maru läheb koju.
Maru läheb koju. Foto: Varjupaikade MTÜ/facebook

Eile jõudis Valga varjupaigast koju koer, kes läks kaduma möödunud aasta novembris.

Detsembri algul avastas suur loomasõber Kristiina enda maja juurest eksinud koera, kellele pakkus toitu ning peavarju ja juba järgmisel päeval toimetas ta varjupaika. Omanikku lemmikule järele ei tulnudki ning nii jäi Leo uut kodu ootama.

Leo veetis varjupaigas mõnusalt aega, sest kõik vabatahtlikud tahtsid suure ja sõbraliku koeraga jalutamas käia. Mõned päevad tagasi juhtus aga midagi enneolematut. Nimelt käis Kristiina taas varjupaigas, et koduootel koerad üles pildistada ja veebilehele üles panna. Üleeile õhtupoolikul helises Valga varjupaigas telefon ning teisel pool toru oli noormees, kes tundis ära Võrumaal elava vanaema koera. 

«Te ei kujuta ette kui õnnelik memm telefoni otsas oli, vanaema vist tõttaks kasvõi jalgrattaga talle Valka järgi,» vahendavad vabatahtlikud oma sotsiaalmeedia leheküljel noormehe sõnu.

Selgus, et koer Maru, kes varjupaigas oli nimeks saanud Leo, oli kaduma läinud möödunud aasta novembris. Koer oli kodust ligi 60 kilomeetri kaugusel. 

«Kahjuks jääb koer ise oma seiklustest rääkides kidakeelseks ja nii me ei teagi, kas keegi võttis ta auto peale ja sõidutas kuhugi või otsustas Maru ise seiklema minna,» kirjutavad vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles