Luksusbränd Armani loobub karusnahast

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milano moenädal: Emporio Armani sügis/talv 2016/2017
Milano moenädal: Emporio Armani sügis/talv 2016/2017 Foto: Tiziana Fabi/AFP/Scanpix

Eile teatas tuntud luksusbränd Armani, et loobuvad täielikult karusnaha kasutamisest.

Armani loobub kõikide karusnahkade kasutamisest, sealhulgas jänesenahkadest, alates 2016. aasta sügis-talvisest kollektsioonist. Armani jõudis selle otsuseni koostöös enam kui 40 loomakaitseorganisatsiooni ühendava rahvusvahelise koalitsiooniga Karusnahavaba Ühendus, mida Eestis esindab loomade eestkoste organisatsioon Loomus.

«Mul on hea meel teatada, et Armani Grupp on kindlalt otsustanud lõpetada oma kollektsioonides karusnahkade kasutamise,» teatas Giorgio Armani. «Tänu tehnoloogia arengule on meil sobivaid alternatiive, millega muutuvad loomade suhtes julmad praktikad ebavajalikeks. Jätkates ammu alustatud positiivseid uuendusi, astub minu ettevõte suure sammu edasi, näidates sellega meie tähelepanu kriitilistele keskkonna ja loomade kaitsmisega seotud probleemidele,» vahendas Loomus Armani sõnu.

Karusnahavabade põhimõtete kehtestamisega ühineb Armani teiste tippbrändidega nagu Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein ja Stella McCartney ning väljendab muret uue põlvkonna moetarbijate eetiliste valikute pärast.

«Armani karusnahast loobumise teade tõestab, et disainerid ja tarbijad saavad nautida loomingulist vabadust ja luksust ilma loomadele suunatud julmuseta,» märgib Karusnahavaba Ühenduse esimees Joh Vinding. «Armani on aastakümneid olnud moemaailma trendilooja ja selle teadaandega tõestab ta, et kaastunne ja innovatsioon on moe tulevik.»

Pikaajaline vastuseis karusloomafarmidele ja ühiskonna väärtushinnangute muutumine on viinud Suurbritannia, Hollandi, Austria ja Horvaatia karusloomafarmide täieliku keelustamiseni. Arutelud kestavad edasi ning loomade heaolust huvitatud valitsused tunnistavad tõsiasja, et karusloomafarmidel pole tulevikku.

Armani uus hooliv lähenemine päästab tuhandeid loomi ebavajalikest kannatustest ning see rõõmustab Karusnahavaba Ühendust ja selle miljoneid toetajaid üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles