Fotod: Iiri setterid kogunesid Püha Patricku päeva tähistama

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setterite kokkutulek Vanalinnas
Setterite kokkutulek Vanalinnas Foto: Meeli Küttim

17. märtsil tähistatakse Püha Patricku päeva, mil kogu Iiri verd maailm koguneb kokku rahvuspüha pidama.

Püha Patricku päevast ei jäänud haaramata ka eestlased. Tallinnas kogunesid Iiri setterite pidajad, et koos midagi vahvat teha. Ettevõtmise üks algataja Liina Kümnik sõnas, et mõte tuli sellest, et internetis liigub pilte Püha Patricku paraadidest, kus on esindatud ka Iirimaalt pärit koeratõud.

«Koeratõud on üks osa kultuurist ja ajaloost, seepärast tahtsime ka iirlaste püha tähistada, sest meil on Iiri setterid. Saime kokku 14 koera, neist üks Iiri punavalge, kes on üsna haruldane tõug. Tegime jalutuskäigu vanalinnas, möödusime Iiri pubidest ja piilusime ka Mustpeade maja juurde, kus käis parajasti Iiri saatkonna vastuvõtt. Järgmisel korral loodame, et äkki õnnestub saatkonnaga koos midagi vahvat välja mõelda Patricku päevaks,» sõnab Kümnik.

Ürituse teine korraldaja Klaire Niilus lisas, et üritus oli väga vahva oli, ning jalutajatesse suhtuti väga positiivselt: tehti pilte ja kiideti ilusaid koeri.

Püha Patricku päevaks said koerad kaunid rohelised kaelarätid. Foto:
Püha Patricku päevaks said koerad kaunid rohelised kaelarätid. Foto: Foto: Klaire Niilus

Vaata rohkem pilte SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles