Ajakiri Eesti Loodus ja RMK kutsuvad kauneid looduspilte uudistama

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kährikuema poegadega.
Kährikuema poegadega. Foto: Joosep Käba

RMK Tallinna maja aatriumis on avatud näitus, mis kutsub imetlema ajakirja Eesti Loodus fotovõistluse viimase kolme aasta parimaid töid. 50 suuremõõtmelist pilti ilmestavad Eesti looduse mitmekesisust ja meie loodusfotograafia kõrget taset.

«Teistest võistlustest eristab Eesti Looduse fotovõistlust keskendatus liigipiltidele,» selgitas Eesti Looduse peatoimetaja Toomas Kukk. «Pildistatud loom, taim või seen peab olema äratuntav, fotograaf peab näitusele saadetud pildile lisama lühikese loo foto saamisest ja nimetama pildistatud organismi nii täpselt, kui oskab. Tavapärane maastikukategooria Eesti Looduse võistlusel puudub.»

Ajakiri Eesti Loodus on fotovõistlust korraldanud 16 aastat, varem on parimad pildid avaldatud ajakirjas ja kodulehel. Esmakordsele ülevaatenäitusele on valitud 50 ilmekamat tööd viimase kolme aasta auhinnatud tööde seast.

Ühel võistlusel on tavaliselt välja antud 25–30 auhinda: peapreemia ja esimene auhind parima looma-, taime- ja seenefoto eest noorte ja üldarvestuses, eriauhinnad näiteks huvitavalt käituva looma, veelooma ja veetaime, väikese looma ja taime (lähivõte), aasta linnu foto eest.

2016. aasta fotovõistlus kuulutatakse välja märtsi lõpus. Pilte saab võistlusele üles laadida septembri jooksul. Võitjad kuulutatakse välja ja auhinnad antakse kätte novembris. Lisateavet leiab veebilehelt www.loodusajakiri.ee.

Eesti Looduse fotonäitust saab RMK Tallinna kontori aatriumis Toompuiestee 24 vaadata mai lõpuni, seejärel läheb näitus ringlema teistesse RMK looduskeskustesse. Tasuta näitus on lahti esmaspäevast reedeni 9–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles