Keskkonnakäpa konkurss tunnustab parimaid keskkonnahariduslikke tegevusi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orav
Orav Foto: AFP / Scanpix

Tänasest algab kandideerimine Keskkonnakäpa konkursile. Konkursi eesmärk on esile tõsta kõiki neid, kes on panustanud mõne keskkonnateadliku tegevusega keskkonnasõbraliku haridustegevuse edendamisse.

«Eelnevad kaks aastat on näidanud, et nii koolinoortel, lasteaialastel kui ka õpetajatel jagub palju tahet keskkonnasõbralikke tegusid teha. Eriti toredad on projektid, mis lähtuvad säästlikust tarbimisest ehk vanast saab uus,»œ üles keskkonnaminister Marko Pomerants. «Soovitan kõigil kandideerida ning jagada oma häid ideid konkursi abil ka teiste eestimaalastega,»œ lisas minister. 

Kokku on konkursil viis kandideerimise rühma: lasteaed, õpilasrühm/klass, õpetaja, kool ja keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon. Kandideerida saab järgmistes kategooriates: tubli tegutseja, tark tarbija, õnnelik õpe, kogukonna kaasamine ja innukas innovaator. Välja antakse kuni 26 auhinda. Rahvas valib oma lemmiku igas kandideerimise rühmas.

Kandidaate saab esitada 17. aprilli südaööni. Võitjad selguvad Keskkonnakäpa auhinnaüritusel juunikuu alguses. 

Konkursi žüriisse kuuluvad keskkonnaameti, keskkonnaministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi, Eesti Õpilasesinduste Liidu, Eesti Maaomavalitsuste Liidu ja vabaühenduste esindajad ning eelmise aasta konkursi üks võitjatest.

Kandideerida saab siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles