Truu pingviin naaseb igal aastal päästja juurde (1)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingviin. Pilt on illustratiivne.
Pingviin. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Brasiillane päästis viis aastat tagasi kividel lebava pingviini, kes igal aastal tagasi tuleb.

Õliga kaetud linnu leidis kalalt tulnud Joao Pereira de Souza, kes pingviini endaga kaasa võttis, vahendab Daily Mail.

Linnu sulgede puhastamiseks kulus nädal ning kui pingviin oli end piisavalt kogunud, viis mees Dindimiks ristitud linnu merre tagasi. Suureks üllatuseks ilmus Dindim mõne kuu pärast taas välja ning läks koos Souzaga koju tagasi.

Nüüd veedabki Dindim kaheksa kuud Souzaga ning ülejäänud aja Argentinas ja Tšiilis. Arvatakse, et pingviin läbib ligi 8000 kilomeetrit, et Souza juurde tagasi tulla. «Ta on mulle just kui oma laps, ma arvan, et tema armastab mind samamoodi,» sõnas Souza Globo TV-le, lisades, et Dindim ei lase end kellelgi teisel puutuda.

«Ta jäi minuga 11 kuuks ning kui suled olid vahetunud, oli ta kadunud,» selgitas Souza, lisades, et keegi ei uskunud, et lind võiks tagasi tulla. Seetõttu oligi üllatus, kui Dindim jälle külla tuli. Mehe sõnul saabub lind juunis ning jääb külla kuni veebruarini. «Ta on iga korraga järjest õnnelikum mind nähes,» sõnas Souza. Bioloog Joao Paulo Krajewski sõnas väljaandele Independent, et lind peab Souzat osaks perekonnast ning arvab ilmselt, et kas mees on pingviin. «Ta liputab meest nähes koera kombel saba ja häälitseb,» kirjeldas bioloog.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles