Mees päästis kaldale uhutud hai (1)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Holyoak ja hai.
Alan Holyoak ja hai. Foto: Alan Holyoak/Caters News Agency/Scanpix

Ühel hommikul Oregonis jalutama minnes ei arvanud Alan Holyoak, et ta kellegi elu päästab, kuid just nii juhtuski.

Merebioloogi taustaga Holyoak annab Brigham Youngi ülikoolis loenguid, vahendab The Dodo. Hommikuselt jalutuskäigult naastes avastasid Holyoak ja tema abikaasa rannalt elutu kogu. 

Holyoak sõnas portaalile The Dodo, et kaugelt polnud aru saada, kelle või millega on tegu. «See oli üsna suur, arvasin, et tegemist võib olla noore delfiiniga. Kõndisime lähedale ning nägime, et see on hoopis meetripikkune hai,» selgitas Holyoak. 

Päästetud hai. Foto: Alan Holyoak/Caters News Agency/Scanpix 
Päästetud hai. Foto: Alan Holyoak/Caters News Agency/Scanpix Foto: /Caters News Agency

Tegemist oli lõhehaiga, keda Holyoaki sõnul aetakse mõrtsukhaiga enamasti segamini. Loom vaakus elu ja surma piiril, sest hapnik hakkas otsa saama. Nähes, et veel on lootust, pani mees hai pea ruttu vee alla. Paraku ei näidanud hai elumärke ning mees tõi ta rannale tagasi. Siis hakkas hai aga liigutama ning mees viis ta tagasi juba sügavamasse vette. Seal leidis loom endas jõu, et taas ujuma hakata. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles