Maailma vanim kass on 26-aastane

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma vanim kass Corduroy on 26-aastane.
Maailma vanim kass Corduroy on 26-aastane. Foto: Jodi Schneider McNamee/Mercury P/Caters News Agency/Scanpix

Kassiaastates lausa 121 aastat vana Corduroy tõestab, et ka juba eakana võib tõelist kassielu nautida.

1. augustil 1989 sündinud kass elab koos omanike Ashley Reed Okura ja Aaron Masusru Okuraga Oregonis, vahendab Daily Mail. Kassi perenaine Ashley oli kuueaastane, kui käis naaberlinna varjupaigas endale sobivat lemmikut valimas.

Corduroy sai esimese tiitli juunis, aastal 2014, kuid siis napsas selle endale Californias elav kass Tiffany Two. Paraku suri maailma vanima elusoleva kassi tiitlit kandnud Tiffany möödunud aasta juunis ning Guinnessi rekord jõudis jälle Oregoni kassi käppade vahele.

Corduroy ja tema käppade vahel olev rekord. Foto: Ashley Okura/Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix
Corduroy ja tema käppade vahel olev rekord. Foto: Ashley Okura/Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix Foto: Ashley Okura/Mercury Press/Caters News Agency

Perenaise sõnul sööb kass küll madala valgusisaldusega toitu, et neere mitte koormata, kuid muidu pole lemmik vananemise märke näidanud: ta hüppab endiselt köögikappidele ning jookseb mööda treppe, et perega koos ühes voodis magada. Ashley sõnul peitub toakasside pika eluea saladus õueskäimises, ka praegu püüab Corduroy õues hiiri.

Ashley sõnul on Corduroy suurepärase iseloomuga: ta naudib paisid ning päikese käes magamist. Naine usub, et kass teab isegi, kui eriline ta oma pere jaoks on.

Corduroy. Foto: Ashley Okura/Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix
Corduroy. Foto: Ashley Okura/Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix Foto: Jodi Schneider McNamee/Mercury P/Caters News Agency

Kassi tegemistele saab pilgu peale visata nii Instagramis, Facebookis kui ka Snapchatis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles