Päevakäpp: Pitzu de Niru on maailma kõige lahedam koerahärra

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitzu de Niru
Pitzu de Niru Foto: Pesaleidja/Facebook

Elus ei kipu kõik alati ootuspäraselt minema ning mõnikord võib koer elada kauem kui perenaine. Nii juhtus ka Pitzu de Niruga, kelle perenaine ühel päeval enam koju ei tulnud.

Möödunud aasta 15. detsembril kolis Pitzu de Niru hoiukoju, kus hoiuperenaisele sai kiiresti selgeks, et selles 13-aastases koerahärras on energiat ning elujõudu ning kodu, mida Pitzu väärib, peab olema maailma parim.

«Tema oskus armastada inimesi, tähelepanu ning lähedust on täpselt see, mis teeb sellest koeras ühe hindamatu looma. See on ka põhjus, miks see kaunis Niru otsib kiiremas korras endale päriskodu, sest hoiukodu tunneb, sellele koerale oleks vaja inimest, kes oleks rohkem kodus kui 2-3 tundi päevas,» kirjutavad Pesaleidja vabatahtlikud.

Pitzu de Niru kiindub inimestesse kiiresti ning seega ei tohiks kohanemine koera jaoks raske olla. Olles kord inimese omaks võtnud, jääb Pitzu truuks igavesti.

13-aastane koerahärra sobib hästi esimeseks koeraks või juba kodus olevale lemmikule seltsiliseks. Pitzu sobib hästi koos elama ka mõne eakama inimesega, kes endale seltsilist otsib. Kindlasti ei sobi Pitzu õuekoeraks, sest õhuke kasukas ja kolm kilogrammi on loodud tubastes tingimustes elama.

«Ainus tingimus, millega uus pere peab arvestama on see, et Pitzul on suur süda nii väljendina kui ka reaalsuses. Seetõttu vajab Pitzu ülejäänud elu tablettidelt abi, Kuid sedagi sööb see kaunis loom konservi sees eeskujulikult ära. See ei tohiks olla tõelisele koerasõbrale mingisugune probleem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles