Üheksa puuritäit hüljatud loomi hakkab tänasest kodu otsima

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surema jäetud lemmikloomad viidi tervisekontrollile Tatari tänava loomakliinikusse.
Surema jäetud lemmikloomad viidi tervisekontrollile Tatari tänava loomakliinikusse. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) saab tänasest hakata otsima kodu veebruari algul Paljassaares lagunevast majast hüljatuna leitud väikeloomadele. Huvilisi on juba praegu ligi sada.

7. veebruaril kell 15.26 sai politsei teate, et Paljassaare lagunevasse majja on maha jäetud üheksa puuritäit väikeloomi.

ELS pidi ootama kaks nädalat enne loomade loovutamist. Loodeti, et äkki annab loomad hüljanud endine omanik endast ise märku. Kuna Põhja prefektuur on juhtunu selgitamiseks alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb loomade julma kohtlemist, siis oli lootus siiski väike. «Omanik ei ole endast märku andnud,» kinnitas ELSi juhatuse liige Merli Jürisoo.

Tänasest alates on ELSil luba hakata päästetud loomi uutesse kodudesse jagama.

Kodu otsib 25 leitud looma ja lindu (merisead, rotid, papagoid, deegud ja hamstrid) ning lisaks samal päeval Linnahalli juurest leitud kolm tšintšiljat.

«Elus ja täie tervise juures on kõik eelpool nimetatud loomad,» ütles Jürisoo. Hukkunud on vaid üks hüljatud papagoi.  

Kindlasti on tiine üks tšintšilja ja kuldhamster. «Võimalik, et rotid ja deegud on tiined, mida veel kontrollitakse. Ühtegi tiinet looma ei väljastata enne, kui pojad on sündinud ja võõrutatud,» lisas Jürisoo.

Huvilisi on ELSi kinnitusel juba palju – ligi sada sooviavaldust, kuid ELSi hinnangul neist kõik ei kvalifitseeru, kuna osa ankeete on täidetud emotsiooni ajendil.

Loomasoovijad peavad suutma tagada loomadele ruumikad puurid, vajadusel veterinaarabi, igapäevase hoolitsuse ja teised vajalikud pidamistingimused.

Politsei tegeleb aktiivselt sellega, et välja selgitada, kes loomad niimoodi hülgas ning paneb südamele, et sellistest juhtumitest tuleb alati politseile teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles