Pildid: Lõuna prefektuuri pere täienes kahe karvase kolleegiga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvurite uued sõbrad.
Piirivalvurite uued sõbrad. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri ridu täiendavad kaks uut liiget: peatselt kahekuuseks saavad saksa lambakoera kutsikad Mac ja Mash.

Kutsikad said enda hoole alla Saatse kordoni piirivalvurid Janett Säde ja Vello Vainola.

22-aastane Janett Säde rääkis Tallinna sadamas kutsikaid oodates, et mõte koerast on tal juba tükk aega peas olnud ja noorusest hoolimata on ta Saatses teiste koerte eest hoolitsedes näidanud üles suurt pühendumust, nii et kui ta lõpuks koerasoovi avaldas, ei tekkinud kellelgi kahtlust, et ta suure vastutusega toime tuleb.

Vello Vainola märkis omalt poolt, et on samuti koeramõtet peas pikalt kaalunud. «Tark ei torma ja nii ma kaks aastat oma peas seda mõtet ketrasin, kuni lõpuks ära otsustasin,» ütles Vello. «Vanust on juba küll, aga praegu on ikka selline suur ärevus sees.»

Kui PPA erivarustuse juhtivametnik Tõnu Tänav kutsikatega laevalt maha jõudis, said vastsed koerajuhid ja kutsikad üksteist silmitseda ja oma igaüks leidis oma – must kutsikas Mac leidis tee Janeti sülle ja halli-beežikirju Mash Vello rüppe.

Esmaspäevaks olid vennakesed uute peremeeste ja Saatsega nii palju kohanenud, et sisustasid aega oma praeguse lemmiktegevusega – üksteisega müramise ja ringijooksmisega. Juba märtsis alustavad nad kooliteed, et kasvada tublideks ja tugevateks teenistuskoerteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles