Pildid: pliimürgistusest terveks ravitud merikotkas pääses vabadusse

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaarst Madis Leivits (vasakul) ja keskkonnaminister Marko Pomerants lasid vabadusse terveks ravitud merikotka.
Loomaarst Madis Leivits (vasakul) ja keskkonnaminister Marko Pomerants lasid vabadusse terveks ravitud merikotka. Foto: Andrus Salu

Loomaarst ja Eesti maaülikooli doktorant Madis Leivits ning keskkonnaminister Marko Pomerants lasid täna hommikul Tartumaal Peipsiääre vallas Varnja piirivalvekordoni juures vabadusse merikotka, kes sattus maaülikooli loomakliinikusse ravile pliimürgistuse tõttu.

Täna kella kümne paiku vabadusse pääsenud merikotkas on elus tänu loomaarstidele ja Tartumaa jahimeestele, kes toimetasid haige linnu ruttu kliinikusse, kus ta sai agressiivset ravi plii ning mürgistusega kaasnevate komplikatsioonide vastu.

Madis Leivits on varem öelnud, et igal aastal toob intensiivne jahiperiood kaasa haigete või surnud merikotkaste leide loodusest.

Enamikul juhtudel on nende kotkaste haiguse või surma põhjuseks pliimürgistus, sest nad on söönud jahitud ulukiliha, mis on saastunud pliiga. Lindudele enamasti surmav plii pärineb kuulidest ja haavlitest, mis on kasutusel jahinduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles