Viisid, kuidas kassi rõõmsana hoida

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kassid on tundlikud lemmikloomad, kes saavad aru kui nende peremees on õnnelik või mitte. Sama loodab kass ka peremehelt vastu.

Portaal iHeartCats pani kokku viisid, kuidas oma kassi rõõmsana hoida.

Hoia liivakast puhas. Kasside haistmismeel on ligi 40 korda tugevam kui inimesel ning seetõttu on haisev liivakast halvim, mis kassi ninaga juhtuda saab. Selleks, et lemmik oleks rõõmus ega otsiks vajaduste rahuldamiseks muud kohta, tasub liivakast puhas hoida.

Hoia helid madalad. Kassid kuulevad ka kõige väiksemaid krabinaid, mis looduses võiksid viidata potentsiaalsele saagile. Kõvad hääled ja helid võivad kassis asjata hirmu ja stressi tekitada. 

Pane tähele muutusi. Kassid suudavad valu ja haigusi suurepäraselt varjata. Reageerida tasub kohe, kui kassi käitumises on midagi eriskummalist. Juhul kui muutusi esineb söömises, liivakastis käimises või käitumises, tuleb kohe arsti juurde pöörduda.

Pane ööseks tuli põlema. Kasside silmanägemine on suurepärane, kuid pilkases pimeduses ei suuda ka nemad näha. Portaal iHeartCats viitab, et väike öölambike võiks olla kas lemmiku toidukausi või liivakasti juures, et kass ka öösiti midagi näeks.

Austa piire. Peremehe soovid kassi kallistada ei pruugi alati ühtida lemmiku soovidega. Isegi kui peremees arvab, et soovib loomale parimat, võib välja kukkuda hoopis midagi muud. Selleks, et loom ei tunneks end koduseinte vahel stressis, tasub kehakeelest välja lugeda, millal loom soovib üksi olla.

Mängi palju. Kassid on aktiivsed loomad, kes vajavad mängimist ja tegelemist. Keskkonnas, kus neile piisavalt tegevust ei pakuta, muutuvad kassid kurvaks ja asuvad tähelepanu muudmoodi otsima. Tee kindlaks, et lemmikul on piisavalt mänguasju ja tegevusi, millega aega veeta kui peremeest kodus pole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles