Tore video: Amatsoonpapagoi Carolyna naudib Ladina-Ameerika rütme

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carolyna.
Carolyna. Foto: Amatsoonpapago Carolyna/Facebook

Loomapoest koju toodud amatsoonpapagoi Carolyna naudib uut kodu täiel rinnal, eriti meeldivad linnule rütmilised Ladina-Ameerika rütmid.

Hiljaaegu sai Carolyna endale suure ja avara puuri ning kuna Eestis on päikesega hetkel kehvad lood, peesitab lind tehisvalguse käes. Kuna päikesevalgus on lindude sulgede kasvuks ja luude tugevuseks eluliselt vajalik, peabki Carolyna tutvust tegema UV-lambiga. «Peab teadma seda, et lindudele ei tohi kasutada roomajatele mõeldud UV-lampe, mis on oma tugevuselt lindude jaoks liiga intensiivsed ja võivad kahjustada papagoi silmi ning kaasa tuua terviseprobleeme kui ka käitumishäireid. Samuti peab teadma, et UV-valgusega ei tohi liialdada ja sellises suuruses linnu nagu Carolyna soovitavaks UV-valguse põlemisajaks päeva kohta on 4-6 tundi,» märgib Carolyna perenaine linnule tehtud fännilehel.

Vaata, kuidas Carolyna end mõnusate rütmide taktis õõtsutab.

Veel väike video Carolynast :)

Posted by Amatsoonpapagoi Carolyna on 8. veebruar 2016. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles