Metsistunud kassid on ohuks loodusele

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pool-metsikute kasside koloonia
Pool-metsikute kasside koloonia Foto: Aili Ohlau

Metsistunud kassidest on saamas oht meie loodusele, kuna kassid mitte ainult ei püüa saaki söögiks, vaid peavad jahti ka lihtsalt kirest.

Metsistunud kasside arvukuse kohta Eestis otseselt andmed puuduvad, kuid Soomes on bioloog Anna Koskelani hinnangul 10 000 kuni 20 000 metsistunud kassi.

Koskela sõnul ei kuulu metsistunud kodukass looduse ökosüsteemi. Ta on kiskja, kes peab jahti väikestele imetajatele, lindudele ja roomajatele, kirjutab YLE Uutiset.

«Kass on selles mõttes ebameeldiv elajas, et ta jahib mitte ainult nälja pärast, vaid ka ajaviiteks. Hästi toidetud ja õues jalutavad kodukassid tapavad seal väikeseid loomi,» märkis Koskela.

Loomakaitse ühing Dewi paneb inimestele südamele, et kõik metsistunud kassid on olnud algselt kodukassid. Kuna metsikute kasside kolooniad on tekivad lihtsalt ja kiirelt, on nende likvideerimisega suuri probleeme.

Metistunud kasside kolooniad saavad hoogu seetõttu, et inimesed toidavad seal olevaid loomi aeg-ajalt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles