5 olulist põhjust, miks oma kassile rohkem pai teha

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassi paitamine aitab vähendada stressi ning loomaga kontakti saada.
Kassi paitamine aitab vähendada stressi ning loomaga kontakti saada. Foto: Butsenko Anton/ITAR-TASS/Scanpix

Paljud kassisõbrad kirjutavad alla ilmselt tõele, et pehme kassi paitamine aitab hästi stressi vastu ja võtab maha päeva jooksul kogunenud pinged.

Portaal iHeartCats reastas põhjused, miks tasub rohkem aega veeta, et oma sõrmed läbi lemmiku pehme kasuka sahistada. Samad põhjused laienevad kindlasti ka koertele ning teistelegi karvastele neljajalgsetele sõpradele.

Suhtlemine

Paitamine on üks kergemaid viise lemmikuga suhtlemiseks ning armastuse väljendamiseks. Tihtilugu vastab kass süles nurrumise või end peremehe vastu nühkimisega. Kindlasti tuleks jälgida, et kassile oleks paitamine meeldiv: paljud ei salli kõhult sügamist, rohkem meeldib neile sügamine kõrva tagant, lõua alt ja põskedelt.

Stressi vähenemine

Lemmikuga tegelemine on pärast pikka päeva hea viis pingete maandamiseks. Kassi paitamine aitab vähendada stressi ja ärevust.

Parasiidid

Mida rohkem kassile pai teha, seda tuttavamaks saavad tema kasukas ja keha, mis aitab lemmiku kasukast leida elukaid, kes sinna ei kuulu, näiteks kirpe ja täisid. Kirbud paljunevad kiiresti ning neile õigel ajal jaole saamine aitab ära hoida suuremat probleemi.

Mügarikud

Kassi sügamine ja paitamine aitab tuvastada muutusi kehas, mida niisama peale vaadates ei näeks. Oluline on märgata mügarikke, kriimustusi ning ka kuiva nahka, mis võivad vajada arstlikku läbivaatust. 

Tundlikkus

Kassid oskavad valu varjata ning vahepeal ei saa peale vaadates arugi, et loomal võib midagi viga olla. Paitamise käigus võivad välja tulla mitmedki mured, millest kass kindlasti häälitsuse või kehakeelega märku annab. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles