Eesti Koerte Pääste Selts palub abi: steriliseerimist-kastreerimist ootab 18 koera

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer koduootel.
Koer koduootel. Foto: Eesti Koerte Pääste Selts/Facebook

Kehtna vallas asuv MTÜ Eesti Koerte Pääste Selts palub abi 18 koduootava koera ja kahe kassi steriliseerimise ja kastreerimise protseduuriks.

Hiljuti Tallinnas, aadressil Kunderi 29 avatud lemmikloomakliinikus Miki on koerte ja kasside steriliseerimise või kastreerimise operatsioonid 12. veebruarini poole soodsamad, millest võttis kinni ka MTÜ Eesti Koerte Pääste Selts, kus esimesed koerad lähevad operatsioonile juba järgmisel nädalal. Tehtud kalkulatsioonide tulemusel peab MTÜ juhataja Sigrid Kärneri sõnul arvestama 1350 eurose arvega.

Protseduuri ootab Pääste Seltsis üheksa emast ja kaheksa isast koera, üks hispaania masfif ja kaks kassi. Ennekõike loodab Kärner alustada protseduure emastest koertest, sest tihti toovad kodupakkumise sooviga inimesed põhjuseks, et koera steriliseerimiseks raha ei jätku. Pääste Seltsis kodu ootavad koerad on kiibitud ning registrisse kantud. Uue omaniku nimele saavad Kärneri sõnul lemmikud kahe kuni nelja nädala möödudes, kui on kindel, et lemmik uude peresse sobib.

Enne jõule MTÜ-d tabanud toidunappus lahenes Seltsi jaoks enneolematult hästi: 72 tunni jooksul kogunes heade inimeste abiga arvele 1200 eurot, mis Kärneri sõnul on siiani uskumatu. «Tänasime kõiki, keda kätte saime,» sõnab Kärner, lisades, et siiani tekib tagantjärele mõeldes inimeste headusest klomp kurku.

Annetuseks vajalikud täpsemad andmed saab Eesti Koerte Pääste Seltsi koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles