Varjupaik abistab pilootprojekti raames Valga sotsiaalmaja elanike kasse

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga kodutute loomade varjupaiga töötajad võtsid aasta lõpus endale südameasjaks otsida võimalusi, et aidata Valga sotsiaalmaja elanikel nende kasse vaktsineerida, steriliseerida, kastreerida, kiibistada ja registrisse kanda.

Varjupaik abistab pilootprojekti raames Valga sotsiaalmaja elanike kasse.

Valga kodutute loomade varjupaiga töötajad võtsid aasta lõpus endale südameasjaks otsida võimalusi, et aidata Valga sotsiaalmaja elanikel nende kasse vaktsineerida, steriliseerida, kastreerida, kiibistada ja registrisse kanda.

Tegemist on küll omanikele kuuluvate loomadega, kuid väikese sissetuleku tõttu ei jätku neil endil raha selliseks tegevuseks.

«Ka sotsiaalpinnal elavatel inimestel on soov omada midagi päris isiklikku, olgu selleks kas või kassike, tihtipeale ongi loomake ainus, mis endisest elust kaasa on võtta,» põhjendas varjupaiga algatust selle juhataja Helle Raja.

Kokku asub 46 elanikuga sotsiaalmajas märkimisväärne arv loomi – 2 koera ja 19 kassi.

«On omanikega kassid, aga ka paar niisugust, kelle omanik on surnud, kuid kasse toidetakse kambapeale edasi. Paraku on kõik 19 kassi vaktsineerimata ning ükski neist pole saanud parasiiditõrjet. Osal kassidel, kes juba lõigatud, ei ole kiipe ja nad pole registrisse kantud,» rääkis Raja.

Enamik kasse elab omanike juures tubades ning käib vabalt õues ja koridorides. Mõned üksikud elavad ainult omaniku toas ja neid ei lasta õue.

Aasta lõpus varjupaiga tehtud üleskutsele teha heategu ning aidata tasuda sotsiaalmaja kasside veterinaarkulusid, on annetuste keskkonna Veebiperemees kaudu reageerinud üle 50 inimese. Vajaminevast 612 kroonist on kogutud 524 eurot. Lisaks Veebiperemeestele pani mõne kassi lõikuste finantseerimisele õla alla Eesti Loomakaitse Selts.

 «Me täname Veebiperemehi selle südamliku abi eest!» ütles Helle Raja.

Ta lisas, et  «tänaseks on kõik kassid korda tehtud, välja arvatud vaktsineerimine. Kui keegi veel tunneb soovi aidata, et need loomad ka vaktsineerida, saab teha väikese annetuse Veebiperemehe lehel».

Valga kodutute loomade varjupaiga heatahtlikkusse algatusse suhtusid sotsiaalmaja elanikud esialgu umbusklikult, sest kardeti loomadest ilmajäämist. Nüüd on nad aga aru saanud, et varjupaiga töötajatel ei ole plaan viia nendele armsaid loomi ära, vaid soov on neid tõesti aidata.

Raja avaldas lootust, et Valga sotsiaalmaja projekti eeskujul võiksid julgustust saada ka teised.

4. jaanuaril käisid varjupaiga esindajad Helle ja Jana sotsiaalmaja elanikel külas, kaasas neljajalgsetele sõpradele mõeldud kingitused. Maitsvast toidupakist  ei jäänud ilma ka majas elavad kaks eakat koera. Sotsiaalmaja elanikud olid nõus külastuse ajal neist ja nende kassidest tehtud fotode avalikustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles