Hobuste sabade ja lakkade vargaid pole veel tabatud

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobustele on pikk saba vajalik ning see kasvab äralõikamisel tagasi väga aeglaselt
Hobustele on pikk saba vajalik ning see kasvab äralõikamisel tagasi väga aeglaselt Foto: Aili Ohlau

Septembris alustas politsei väärteomenetlust, uurimaks hobuste laka- ja sabajõhvide osalist eemaldamist Saaremaal Lääne-Saare vallas ja novembris Harjumaal Jõelähtme vallas, kuid siiani ei ole süüdlaseid tabatud.

Septembris lõigati Kuressaare endise abilinnapea Taavi Kurisoo karja 12 hobusel jõhve. Kurjategija viis kaasa mõne hobuse saba peaaegu täies ulatuses, teiste puhul olid kahjud väiksemad. Pääseda ei õnnestunud isegi varssadel, kirjutab ajalehet Meie Maa

Seni ei ole politsei pressiesindaja Heiko Leesmenti sõnul kahtlustatavaid välja selgitatud. 

Saaremaaga analoogset kuritegu uurib politsei ka Harjumaal Jõelähtme vallas, kus 2. novembri õhtul avastas Merika Kahu, et tema ühel hobusel oli ära lõigatud kaela pealt pool lakka.

Taavi Kurisoo pakkus septembris vihje eest, mis viib tema karja kahjustanud pättide leidmiseni, 100 eurot vaevatasu. Tema üleskutsega liitusid ka teised maakonna hobusekasvatajad, kes pakuvad varaste tabamiseni viiva vihje eest üheskoos juba 1000 eurot.

Eesti põllu- ja maamajanduse nõuandeteenistuse kodulehe andmetel kasutatakse hobuste saba- ja lakajõhve ka madratsite täitmiseks ning harjade, pintslite ja luudade valmistamiseks. Mõningatel andmetel on tehtud jõhvidest isegi lõnga ja riiet. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles